Oppilaita kuljettanut auto ojaan Turuntiellä – uutista päivitetty

0
Pikkubussi ajautui ulos Turuntieltä torstaiaamuna. Onnettomuus tapahtui kaupungin suunnasta Karhulaan mentäessä olevassa ensimmäisessä jyrkässä mutkassa. KUVA: Pasi Salo

LOIMAALLA annettiin hälytys suurliikenneonnettomuudesta koulukyytiläisiä kuljettaneen pikkubussin suistuttua ojaan Turuntiellä torstaiaamuna. Kuljettajan lisäksi kyydissä oli 14 oppilasta. Kuljetettavien iästä ei ole tietoa. Vakavia henkilövahinkoja ei sattunut.

Pikkubussi suistui kulkusuuntaansa nähden oikealle ojaan väistettyään eläintä. Auto ajautui keula edellä metsään. Pelastuslaitokselle tuli hälytys hieman kello puoli yhdeksän jälkeen aamulla.

Paikalle lähti pelastuslaitoksen autoja, poliisi ja ambulansseja. Toinen ajokaista suljettiin liikenteeltä, mutta toista pitkin pääsi ajamaan. Paikalle järjestettiin liikenteenohjaus pelastustoimien jatkuessa.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Turuntiellä Karhulaan johtavan tien mutkassa Mustarastaantien tuntumassa.

Uutista päivitetty kello 12.50: Kuusi lasta vietiin tarkastukseen Loimaan sairaalaan. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä, mutta alustavien tietojen mukaan bussin kuljettaja oli väistänyt metsästä tielle juossutta peuraa tai kaurista.

Kohteeseen hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköitä Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen alueelta. Suurin osa yksiköistä voitiin kuitenkin perua nopeasti.

Pelastuslaitos raivasi ovien edessä olevaa puustoa niin, että matkustajat voitiin pelastaa sitä kautta. Lisäksi varmistettiin ettei nesteitä valu ajoneuvosta ja pidettiin yllä alkusammutusvalmiutta.

Turuntie oli ajoittain poikki kokonaan, mutta liikenne kulkee tällä hetkellä toistaa kaistaa pitkin bussin nostotyön ajan. Pelastuslaitos on poistunut kohteesta.