ORIPÄÄN kunta on edelleen lähdössä yhteistyökumppaniksi yritykselle, joka myisi aikanaan Oripäänkankaan pohjavettä Kiinan markkinoille. Kunnanhallitus sai maanantaina tilannekatsauksen yrityksen edustajalta Tero Kuosalta.
Kunnanjohtaja Timo Tolppanen kertoo, että aiheeseen palataan lähiaikoina yrityksen edustajan kanssa, kun asiat ovat selkiytyneet, ja sopimusluonnos on tarkoitus saada kunnanhallituksen käsiteltäväksi lokakuun puolivälissä.
– Kunta toivoo, että prosessi menee eteenpäin.
Hän muistuttaa, että kunnan on laadittava perustettavan yrityksen kanssa selkeä sopimus, jossa määritellään muun muassa se, paljonko pohjavettä voidaan ottaa ja ettei Oripäänkankaan pohjavesivaroihin pääse käsiksi mikään kolmas osapuoli.
Kunnan on tarkoitus ryhtyä yrityksen yhteistyökumppaniksi ilman osakkuutta.

Kunnanhallitus päätti vajaa vuosi sitten, että kunta lähtee partneriksi Wild Things Finland oy:n kanssa (LL 14.10.2021). Yhteistyökuvioista oli tarkoitus sopia erikseen ja tehdä erillinen sopimus.
Yrityksen edustaja Tero Kuosa kertoo, että yrityksen nimi tulee muuttumaan ja hanketta viedään toistaiseksi eteenpäin väliaikaisjärjestelyin. Hankkeelle etsitään parhaillaan rahoitusta.
Viime syksynä yrityksen tavoitteena oli, että ensimmäiset vesituotteet saadaan Oripäästä maailmalle tämän vuoden aikana. Kuosa perustelee tilanteen maailmalla hidastaneen projektin eteenpäinviemistä.
– Esimerkiksi keväällä ja kesällä Kiina oli koronan takia kiinni kaupunki kerrallaan.
Hän pitää yhä mahdollisena, että ensimmäiset tuotteet voidaan saada markkinoille loppuvuodesta, jos mitään yllättävää ei tapahdu.
Yrityksen tuotanto tulisi aikanaan sijaitsemaan Oripäänkankaalla Kuosan entisen yrityksen Oripään Veden toimitiloissa. Kuosan mukaan vettä on tarkoitus viedä Kiinan markkinoiden lisäksi muualle maailmalle.