PÄÄKIRJOITUS Ensimmäistä kertaa koronan jälkeen

0
Keskuskoulun syystorilla tehtiin kauppaa. Kuva: Sari Holappa/LL

Koronapandemia on seesteisessä vaiheessa. Tartunnat eivät ole juuri nyt otsikoissa ja työkaveri- ja tuttavapiirinkin perusteella haarukoituna näyttää siltä, että paluu vapaampaan elämään on käynnissä.

Niinpä se, mikä otsikoissa näkyy onkin lause ”ensimmäistä kertaa koronan puhkeamisen jälkeen”. Virus piti tapahtumia ja harrastuksia tauolla ainakin ajoittain, mutta nyt tarjontaa on jo entiseen malliin – esimerkiksi perinteinen Keskuskoulun Syystori päästiin viettämään tapahtuman jäätyä väliin jo kaksi kertaa ( LL 20.9.).

Kesän festari- ja konserttitarjonnan yhteydessä puhuttiin tosin siitä, että tarjontaa on jo liikaakin. Osassa liput eivät menneet kaupaksi. Viikonloppuna ehdittiin jo ihmetellä juuri alkaneen jääkiekon SM-liigan yleisömääriä, jotka jäivät monilla joukkueilla odotettua paljon alhaisemmiksi ( Helsingin Sanomat 18.9.).

Koronan myötä moni on saattanut löytää uutta tekemistä, tai ehkä moni on jopa vähentänyt menemisiään. Ja moni menojaankin.

Toivoa sopii, että Loimaan seudun ihmiset pysyvät tutun aktiivisina jatkossakin. Vapaaehtoisten voimin tuotettava harrastustoiminta ja lähimmäisten auttaminen on tärkeää kaikenikäisille asukkaille.

Tapoja olla mukana yhteisössä löytyy jokaiselle – oli kyse sitten seurakunnasta tai harrastusporukoista. Jokainen tapa olla mukana ja jokainen mukanaolija on tärkeä.