PÄÄKIRJOITUS Vanhan toistoa

0

Meillä paloi aikanaan savusauna uudenvuodenyönä. Ansiokkaasti Metsämaan VPK sen sammutti, mutta myöhemmin yöllä eräs vieraamme kävi hakemassa autolta lisää eväitä ja sisään tullessaan huuteli ovelta, että tämä saattaa nyt kuulostaa vanhan toistolta, mutta sauna palaa.

Sen jäänteet olivat syttyneet uudelleen, joten eikun kolaamaan lunta liekkeihin, kylläkin jo varsin pieniin.

Korona-aikana on oltu vähemmän tekemisissä toistemme kanssa ja tavallisillakin bakteereilla ja viruksilla on ollut vähemmän mahdollisuuksia tarttua. On käytetty käsidesiä ja kasvomaskeja. Eikä ole pahemmin halattu tai edes kätelty.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen arveli jo aiemmin syksyllä ( Yle 6.9.), että taudeille saattaa olla nyt enemmän tilaa, kun tavallisia infektioita ei ole sairastettu ja saatu siten sairastumisista vastustuskykyä.

Korona-ajan rajoitusten ja hygieniasäännösten jälkeen tämä saattaa nyt kuulostaa vanhan toistolta, mutta kuulkaas, pestääs taas käsiä. Yskitään siivosti, niistetään nätisti ja pysytään kotona, jos on flunssatyyppisiä oireita.

P.S. Mutta, toisia ihmisiä voi nähdä ja harrastaakin saa, sitäkin on kaivattu kipeästi (LL 1.10.).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän