Paavo Laapotti laulaa Before the Dawnin uutena solistina bändin juuri julkaistulla videolla

0
Paavo Laapotti tuli suomalaisille tutuksi The Voice of Finland -laulukilpailusta. Ensi kesänä hänet nähdään festarilavoilla Before the Dawnin laulajana. Kuva: LL arkisto / Anni Hinkkanen.

LOIMAA Hirvikoskella asuva Paavo Laapotti on nimetty suomalaisen metalliyhtye Before the Dawnin uudeksi solistiksi.
Laapotin tie Before the Dawniin urkeni, kun hän viime keväänä esitti bändin kappaleen Deadsong The Voice of Finland -laulukilpailussa.
Laapotti arvioi kyseisen kappaleen sekä hänen muun esiintymisensä laulukilpailussa tehneen vaikutuksen Before the Dawnin perustajajäseneen, lauluntekijä Tuomas Saukkoseen.
– Huomasin Tuomaksen ja bändin somesta, että hän oli kehunut coveria maasta taivaisiin. Jäin selkeästi hänen mieleensä.
Kun kisa oli ohi, Laapotti laittoi Saukkoselle viestiä, jossa kiitti saamastaan tuesta laulukilpailun aikana ja sanoi tekevänsä mielellään myös yhteistyötä.

SAUKKONEN ja Laapotti ryhtyivät sanoista tekoihin ja lähtivät Saukkosen johdolla työstämään biisiä, jonka piti alun perin olla puhtaasti oma erillinen projektinsa. Kun kappale oli valmis, Laapotti sanoo Saukkosen huomanneen sen kuulostavan Before the Dawnin päivitetyltä versiolta.
Laapotin ei tarvinnut miettiä toista kertaa, kun häneltä kysyttiin, haluaako hän liittyä bändiin.
– Se tuli ihan puskista, Before the Dawnia pitkään fanittanut Laapotti kuvailee.
Nyt tämä Before the Dawnin uusi singlebiisi, Downhearted, on julkaistu Stay Heavy Recordsin kautta tällä viikolla.
– Se on hyvä sinkkubiisi. Se on tehty ajatuksella, että siinä on laulu keskiössä, mutta myös melodiat kohdillaan, Laapotti luonnehtii.

VUONNA 1999 perustettu Before the Dawn soittaa melodista death metallia, joka on genrenä Laapotin mieleen.
Uutta paluuta tekevän yhtyeen uusi levy on odotettavissa ensi vuonna, ennen kesää. Laapotti kertoo Saukkosen olevan pääasiallinen biisintekijä, mutta muidenkin jäsenten osallistuvan levyn työstämiseen. Laapotti itse hioo esimerkiksi laulumelodioita.
– Se on sellaista ideoiden pallottelua keskenään.
Levyn julkistamisen jälkeen ovat vuorossa ensi kesän festarikeikat.

LAAPOTTI ei aio haudata muita musiikkiprojekteja, vaikka Before the Dawn kiilaa tärkeysjärjestyksessä edelle jo siitä syystä, että bändin takana on levy-yhtiö.
Esimerkiksi Laapotin omalta kokoonpanolta, ensimmäisen singlen julkaisseelta Defiled Serenityltä on odotettavissa uutta musiikkia.
Laapotti soittaa kitaraa myös black metal -yhtye Kuusuossa, jolta on odotettavissa levy loppuvuodesta.
Rock- ja hevicovereita soittavan bilebändin Poponjetin kanssa Laapotti puolestaan tekee keikkaa aina silloin, kun ehditään. Poponjet osallistuu esimerkiksi Raskasta apua Ukrainaan -hyväntekeväisyyskonserttiin Helsingissä ensi viikolla.
Musiikkiprojektit kuljettavat Laapottia pitkin maita mantuja, mutta yhä edelleen hän jaksaa olla ilahtunut siitä, kuinka loimaalaiset ovat huomanneet hänet sekä ennen että jälkeen The Voice of Finland -laulukilpailun.