Poliisin huutokauppaa oli jo odotettu

0
Euro oli pienin korotus, ja huutokaupattavana oli myös käyttämätöntä tavaraa. Vanhemman konstaapelin Asko Rautalan meklaroimat pari paistinpannua huudettiin 11 ja 12 euron hinnoilla.

LOIMAA – Käytetty rautasaha! On ollut hyvissä hommissa.
Työkalu irtosi yhden euron hinnalla Lounais-Suomen poliisin keskiviikkona järjestämässä huutokaupassa Loimaan poliisiasemalla.
– Terän uusit siihen, ettei pompi niin paljon, meklarina toiminut vanhempi konstaapeli Asko Rautala evästi rautasahan uutta omistajaa.
Huutokauppa järjestettiin muutaman vuoden tauon jälkeen, ja se oli ensimmäinen laatuaan sitten koronapandemian alkamisen.
– Kauan tätä on odotettu sekä omalta että huutajien taholta, Rautala summasi ennen huutokaupan alkua.
Huudettavana oli muun muassa polkupyöriä ja muuta poliisille toimitettua löytötavaraa ja valtion haltuun siirtynyttä takavarikoitua tavaraa. Esimerkiksi polkupyöriä oli kertynyt huutokaupattavaksi kolmisenkymmentä kappaletta.

Tauno ja Hanna Lähde olivat saapuneet huutokauppaan Marttilasta. Heillä oli samana päivänä muutakin asiaa Loimaalle.

LOIMAALAINEN Markku Lankinen pistäytyi huutokauppaan katselemaan sattumalta, sillä hän oli ohikulkumatkalla aamulenkillä ja huomasi väkeä poliisiaseman takapihalla. Ostoaikeita hänellä ei ollut.
– On paikat täynnä tavaraa eikä mitään akuuttia tarvetta.
Marttilassa asuvat Hanna ja Tauno Lähde olivat huomanneet poliisin ilmoituksen huutokaupasta Auranmaan Viikkolehdestä ja päättivät tulla paikalle, kun heillä oli muutenkin asiaa Loimaalle.
Tavaroihin sai tutustua ennen huutokaupan alkua, ja heitä kiinnostivat polkupyörä, puutarhakalut, lusikat ja veitset. Haarukoita ei näyttänyt olevan valikoimassa.
Loimaalainen Jarno Piironen oli ensimmäistä kertaa paikalla poliisin huutokaupassa.
– Pyörää on tultu katsomaan ja paistinpannua.
Parikymmentä vuotta pyöräilyä harrastanut Piironen oli huomannut pyörien joukosta yhden mieleisen maastopyörän.
– Katsotaan, mihin hinta asettuu.
Vanhempi konstaapeli Juho Lukka arvioi, että huutokaupattava tavaramäärä on jonkin verran hiipunut vuosien varrella. Esimerkiksi löytötavaraa ei kerry niin paljon kuin ennen.

 

Huutokaupassa huudettua

Puutarhasakset 15 €.
Oksasaha 12 €.
Kirves 35 €.
Taskulamppu 6 €.
Kuuden lusikan sarja 13 €.
Kuuden veitsen sarja 16 €.
Elektroninen ovisilmä 5 €.
Kultainen sormus 25 €.