Saran johtaja Sami Louekari lähtee Postimuseon johtoon

0
Sami Louekari aloittaa uudessa tehtävässään joulukuun alussa.

LOIMAA Suomen maatalousmuseo Saran museonjohtaja Sami Louekari siirtyy Postimuseon johtoon.

Postimuseosäätiön hallitus on valinnut filosofian tohtori Louekarin uudeksi Postimuseon johtajaksi ja säätiön toimitusjohtajaksi. Louekari on työskennellyt aiemmin paitsi museonjohtajana Suomen maatalousmuseo Sarassa, myös maisemantutkimuksen yliopisto-opettajana ja tutkijana Turun yliopistossa. Louekari aloittaa uudessa tehtävässään joulukuun alussa.

Valinnan tehneen Postimuseosäätiön hallituksen mukaan Louekarin valintaa puoltavat hänen perehtyneisyytensä kulttuuriympäristöön ja museoiden kokoelma- sekä näyttelytoimintaan, minkä lisäksi Louekarilla on kokemusta valtakunnallisen vastuumuseon johtamisesta ja laajat yhteistyöverkostot.

Louekari kertoo aloittavansa uudessa tehtävässään innolla.
– Postimuseo on hyvin hoidettu, korkeatasoinen ja aktiivinen museo. Medioitunut maailmamme ja viestivälityksen sekä tieto- ja tavaraliikenteen muutokset koskettavat meitä jokaista. Olen innoissani, kun pääsen työskentelemään näiden asioiden pariin, Louekari toteaa tiedotteessa.
Postimuseo sijaitsee Tampereella.