Sarka-museon lounasravintolaan etsitään yrittäjää

0
Tällä hetkellä Sarassa on kahvila. Museonjohtaja Sami Louekari luottaa siihen, että jatkossa museosta saa jälleen myös lounasta.

LOIMAA/PUUJALKALA Suomen maatalousmuseo Sarka ulkoistaa lounasravintolansa ja etsii parhaillaan yrittäjää tiloihinsa.

Museon henkilökunta pyörittää väliaikaisesti omin voimin kahvilaa, jonka tarjoilut ostetaan talon ulkopuolelta. Lounastarjoilua museossa ei ole ollut viimeiseen pariin viikkoon.

Museonjohtaja Sami Louekari perustelee lounasravintolan väliaikaista sulkemista sillä, että museo uudistaa toimintaansa ja keskittyy jatkossa ydintoimintaansa eli museopalveluihin.

Hän sanoo, että viime vuodet lounasravintola on ollut museon omaa toimintaa ja siitä vastasi museosäätiön kokonaan omistama Maatalousmuseon Päiste oy. Ravintola työllisti kolme työntekijää.

Museonjohtaja luottaa siihen, että ulkopuolinen yrittäjä löydetään ravintolan puolelle, sillä museo on hyvällä sijainnilla ja lounasravintolalle on valmiit tilat. Hän sanoo ravintolan tukevan maatalousaiheista museota ja toisinpäin.

Louekari muistelee, että museon kattojen alla on ollut lounasravintola museon avaamisesta eli vuodesta 2005 saakka ja alkuaikoina ravintolaa pyöritti hetken aikaa yksityinen yrittäjä.

Kokoustarjoilut museossa on tarkoitus käynnistää lähiaikoina riippumatta siitä, kuinka nopeasti museoon löydetään yrittäjä.

Ennen koronapandemiaa vuonna 2019 maatalousmuseossa oli yhteensä lähes 80 000 kävijää vuodessa, kun mukaan lasketaan kaikki kävijät, kuten lounastajat ja kokousvieraat. Museokävijöiden osuus oli noin puolet.