Strategiaa ilman tragediaa

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Loimaan kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 29.8.2022 hallituksen esityksen ”Loimaan kaupunkistrategia 2022–2025” tai mielestäni kuntalakia paremmin noudattaen ”Loimaan kaupungin kuntastrategia 2022–2025” yksimielisesti.

Valtuustoryhmät esittivät strategiaan paljon varsin seikkaperäisiäkin toiveita, joita seuraavissa talousarvioissa tulisi toteuttaa, yhtään muutosesitystä ei kuitenkaan tehty. Paikallislehti varmaan referoi näitä puheenvuoroja, koska sillehän ne varmaan oli tarkoitettukin, kun netissä itseni mukaan lukien oli vain kymmenkunta asiasta kiinnostunutta ja valtuutetuthan nämä asiat jo tuntevat tai ainakin pitäisi tuntea.

Täytyy taas uudistaa esitykseni, että kaupungin nettisivujen avausruudulla pyörisi aina viikkoa ennen valtuuston kokousta jonkun sortin banneri, joka julistaisi ylimmän kunnallisen päättäjäelimemme seuraamisen tärkeyttä.

Olin jäsenenä strategiatyön ohjausryhmässä, joka konsultin avulla esityksen hallitukselle teki ja joka siis loppuun saakka piti kutinsa. Ryhmä oli yksimielinen lopputuloksesta ja vaikka en siihen ”sinisiä ajatuksiani” saanutkaan, katsoin että se on kohtuullinen kompromissi, jonka puitteissa voi kaikenlaista toimintaa toteuttaa, jos rahaa ja tahtoa riittää.

Presidentti Koivistohan aikoinaan opasti kulttuuriministeriä ”harrastamaan” kulttuurissa kaikenlaista tämän päättäessä Neuvosto-Viron tukemiseen varattujen avustusten kohteista.

Mikäli oikein olen ymmärtänyt valtuusto hyväksyi strategian tekstit, mutta sen visuaalinen ilme on vielä hakusessa, toivon, että vaikka olemme maaseutukaupunki niin nämä maaseutukuvat voisivat olla pienemmässä roolissa ja erityisesti korostaa lapsia ja nuoria kuvituksessa.

Vielä toivon, että kaupunki julistaisi kaikille avoimen Loimaata kuvastavan tienvarsitaulujen slogan-kilpailun, sillä ”Menestystarinoiden Loimaa” ei oikein ulkopuolisille iske. Näitä tekstejä voisi olla useampiakin, esimerkiksi kaupungin keskustalle omansa ja kunnan rajoille omansa sekä kaikki kaksipuolisina ja jopa rautatiesillan kaiteessakin voisi kaupunkia mainostaa!

Hannes Mikkola
Kojonperä