Tasoristeysten poisto seuraavalle suunnittelupöydälle

0
Tasoristeysonnettomuus tapahtui myöhään torstai-iltana. KUVITUSKUVA: LL-arkisto

LOIMAA Kolmen tasoristeyksen poistamiseen (LL 7.5.) liittyvän ratasuunnitelman laatiminen lähestyy loppusuoraa.

– Homma etenee ja saa lisää puhtia, kun nyt tehdyt loput pohjatutkimukset on toimitettu suunnittelijalle, Väyläviraston projektipäällikkö Erkki Mäkelä kertoo.

– Seuraava suunnittelukierros eli rakentamissuunnittelu lähtee käyntiin saman tien ratasuunnitelman valmistumisen jälkeen, jos budjettiimme ei tule mitään yllätystä.

VÄYLÄVIRASTO aloitti tammikuussa neljää Loimaan tasoristeystä koskevan ratasuunnitelman laatimisen. Siihen sisältyvät Piltolan, Alhonkedon, Kytömaan ja Poikkitien tasoristeykset kaupungin keskustan ja Piltolan välissä.

Suunnitelmaluonnokset esiteltiin loimaalaisille toukokuussa (LL 11.5.). Esitellyssä ehdotuksessa Alhonkedon, Kytömaan ja Poikkitien tasoristeykset poistetaan käytöstä. Piltolan tasoristeys Karhulankyläntiellä säilyy. Radan itäpuolelle rakennetaan tasoristeykset korvaava tieyhteys, joka koostuu sekä uusista tieosuuksista että jo olemassa olevista teistä. Korvaava tieyhteys ulottuu entisen Metsäpuun nurkilta Piltolan tasoristeyksen lähettyville Karhulankyläntielle.

RATASUUNNITELMAN laatiminen aloitettiin, koska Loimaan tasoristeyksissä tapahtui viime vuonna peräti kolme kuolemaan johtanutta onnettomuutta: kaksi Alhonkedon ja yksi Poikkitien tasoristeyksessä.

Jos asiat etenevät Väyläviraston toivomalla tavalla, korvaavan tieyhteyden rakentaminen alkaa ensi vuonna.