Uusi rikoskomisario: Loimaan poliisiasemalla hyvät resurssit

0
Loimaan poliisiaseman uudeksi rikoskomisarioksi on valittu elokuun alusta turkulainen Valtteri Kemppi. Hän toimii määräaikaisessa virassa tammikuun loppuun.

LOIMAAN SEUTU Loimaan poliisiaseman henkilöstö on saanut uuden esimiehen, kun rikoskomisario Valtteri Kemppi valittiin määräaikaiseen virkaan elokuun alussa. Hän hoitaa tehtävää tammikuun loppuun.

Turussa aiemmin työskennellyt Kemppi, 44, kertoo valmistuneensa poliisiksi 20 vuotta sitten. Kahdeksan viime vuotta hän on toiminut ylikonstaapelina.

– Minulla oli työnjohdollinen rooli, mutta työskentelin paljon myös kentällä, hän täsmentää.

Entisen tehtävän kautta Loimaa on kuitenkin jo ennestään tuttu, sillä yhteistyö on ollut koko ajan tiivistä.

– Vaikka täällä on paikallinen asema ja partiot, kenttätoiminta on yhteistä.

Uutta tehtäväänsä rikonkomisariona Valtteri Kemppi kuvailee kiinnostavaksi ja haastavaksi. Oman mausteensa työhön tuo se, että hän toimii esimiehenä sekä virkapukuisille poliiseille että rikostutkinnassa työskenteleville.

– Tämä on mielenkiintoinen ja kokonaisvaltainen paketti, hän kehuu ja sanoo, että esimerkiksi Turussa, jossa henkilökuntaa on enemmän, rajat ovat jäykemmät.

Pienen paikkakunnan etuna hän pitääkin toimenkuvien laveutta, mikä mahdollistaa joustavamman työnteon.

Vaikka jossain päin kärsitään myös resurssipulasta, Loimaan poliisiaseman tilannetta Kemppi pitää hyvänä. Asemalla työskentelee reilu 20 henkeä.

– Myös alueen laajuus on sellainen, että se on hallittavissa.

Erilaiset työhaasteet alkoivat kiinnostaa Valtteri Kemppiä Turun yliopistossa suoritettujen oikeustieteen opintojen myötä.

– Valmistuin oikeusnotaariksi keväällä 2021 ja tänä syksynä oikeustieteen maisteriksi.

Paitsi nykyinen koulutus myös entiset tehtävät ovat hänen mukaansa antaneet hyvät valmiudet rikoskomisarion työhön. Hän kertoo kentällä työskentelevän poliisin työn olevan erittäin monipuolista, missä riittää haasteita ja vastuuta. Myös nopeat päätökset kuuluvat päivittäiseen toimintaan, mistä Kemppi uskoo olevan apua rikostutkinnan johtamisessa.

– Valvonta- ja hälytystehtävissä paineensietokyky kasvaa väistämättä. Siinä joutuu ratkomaan myös kaikenlaisia ongelmia pikaisella aikataululla.

Henkilökohtaisella tasolla suurin muutos liittyy puolestaan siihen, että yleisökohtaamiset tulevat jäämään jatkossa huomattavasti vähemmälle.

– Kenttätyössä ihmiset ja heidän murheidensa kohtaaminen on arkipäivää. Tässä toimitaan hyvin erilaisessa ympäristössä.