Uusia ehdokkaita 29 – 19 kirkkovaltuutettua hakee jatkoa

0
LL Arkisto Kuva: Harry Willman.

Kolmasosa nykyisistä Loimaan seurakunnan kirkkovaltuutetuista jättää valtuuston ja ei asetu marrakuun vaaleissa enää ehdolle. 19 valtuutettua hakee puolestaan jatkokautta ja uusia ehdokkaita tuli 29.

Loimaan kirkkovaltuustoon valitaan 27 valtuutettua. Ennakkoäänestys alkaa 8. marraskuuta ja varsinainen vaalipäivä on 20.11.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi viime viikon torstaina, mutta nimiä ei julkaistu vielä silloin, koska vaalilautakunta pyysi joiltakin ehdokkailta lisäselvityksiä muun muassa vaalikelpoisuudesta (LL 17.9.).

Ehdokkaita asetti neljä listaa, joista Kirkko keskellämme -listalla on 23 ehdokasta, Oikealla polulla 17, Sosiaalidemokraattien ja sitoutumattoman seurakuntaväen listalla viisi sekä Vihreällä kirkolla kolme ehdokasta.

Kirkko keskellämme -listan nykyisistä valtuutetuista ehdolla ovat Raimo Huhtala autoilija, eläkk., Katariina Kojo, toiminnanjohtaja, Marjamäki Pekka, erikoisupseeri, Kaarina Paavilainen, agronomi, Hanna Sohlman, päiväkodin johtaja, Paavo Sätilä, maanviljelijä, Ilkka Uusitalo, kasvatustiet. tohtori. lehtori AMK ja Heikki Vainio, opetusneuvos, rehtori evp.

Listan uusia ehdokkaita ovat Tuija Arvola, sairaanhoitaja (AMK), Irma Hokka, KTM, talousjohtaja, eläkk. (sit.), Marja Jaarikka, laitoshuoltaja, henk.koht. avustaja ja tukihenkilö, Jukka Laaksonen, lähihoitaja, opiskelija, Marita Lahtonen, pankkitoimihenkilö, eläkk., Sakari Mehtälä, eläkeläinen, Marjaleena Mäkelä, agrologi, AMK, maatalousyrittäjä, Pirjo Mäkelä, AMK suuhygienisti, eläkk., Eija Pajula, suntio, eläkk., Paula Ristimäki, omaishoitaja, eläkk., Lauri Salo, kauppatieteen yo. opiskelija, Jari Schwartz, rehtori, Saara Tammelin, agrologi, AMK, maanviljelijä, Jouni Toivonen, eläkeläinen ja Annareeta Vuorinen, ohjaaja.

Oikealla polulla -listan valtuutetuista ovat ehdolla Jaana Boström, postittaja, Anu Haapanen, etsivä nuorisotyöntekijä, Teemu Heilala, maatalousmyyjä, Eliisa Jaatinen, optikkoyrittäjä, Laura Jokela, myyjä, Siiri Jumppanen, maatalousylioppilas, yhdistelmäajoneuv. kulj., Erkki Kallio, everstiluuntantti, evp, luonto-opas, Hannu Kauti, rakennusalan yrittäjä, Tarja Mäki-Punto-Ristanen, oikeustradenomi, Kaup.valt. pj ja Veli Reunanen, yrittäjä.

Uusia ehdokkaita ovat Mari Koenkytö, kauppias, Kari Nummila, toimittaja, maanviljelijä, eläkk., Anne Onnela, maatalousyrittäjä, Markku Rämö, taideseppä, Eemeli Tuominen, ylioppilas, ja Marja-Liisa Laitila, kuraattori ja Eija-Liisa Vikström, johtava hoitaja, TtM.

Sosiaalidemokraattien ja sit. seurakuntaväen listalla ovat ehdolla Markku Mäntylä, yrittäjä, Jouni Ojala, maalaamo-operaattori, Miro Simola, ensihoitaja ja Timo Tamminen, vartija.

Listan nykyisistä valtuutetuista ehdolle asettuu opettaja ja opas Aino Suominen.

Vihreä kirkko -listan ehdokkaita ovat Laura Kilpiö, FM, äidinkielenopettaja, Maria Suonpää, OTM, metsäpalvelujohtaja ja Kerkko Vihava, faktori, eläkk.

Kahdeksan nykyistä valtuutettua ei asetu enää ehdolle. Heihin kuuluvat Heini-Sisko Borra, Tuula Hällfors-Laaksonen, Noora Lerkki, Pekka Mäkelä, Jorma Rinne, Jorma Saarinen, Suvi Tiainen ja Margit Vehviläinen.

KORJATTU pe 23.9. klo 10.29 Marja-Liisa Laitila uudeksi ehdokkaaksi. Aiemmassa uutisessa hänet oli merkitty Oikealla polulla -listan jatkavaksi valtuutetuksi.