Alastaro avasi pistetilinsä, mutta hävisi rankkareilla

0
Kiisto puolusti maaliaan uhrautuvaisesti. Sen saivat todistaa AU:n Teemu Virtanen ja Jani Luoma. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat avasi pistetilinsä miesten Futsal-Liigassa lauantaina. Loimaan liikuntahallilla pelattu kotiavaus FC Kiistoa vastaan venyi jatkoajalle, ja siitä vielä rangaistuspotkukilpailuun. Varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 1-1.

Vaasalainen vastustaja oli lopulta rangaistuspotkukilpailussa yhden maalin parempi, kun se ampui viidestä rankkaristaan kolme maalia. Alastaro sai pallon sisään täplältä vain kahdesti.

Tappio rangaistuspotkukilpailussa ei tässä vaiheessa kautta ollut katastrofi. Tärkeintä oli, että paha kilpailija ei saanut täyttä pistepottia. Rangaistuspotkukilpailuun venyneestä ottelusta voittaja saa nimittäin kaksi sarjapistettä ja häviäjä yhden. Näin ollen Kiisto sai revittyä Alastaroon vain pisteen verran etua. Varsinaisella peliajalla voitetusta ottelusta pisteet olisivat menneet 3-0. AU vältti tuon miinan nousemalla maalin takaa tasoihin.

Kiisto siirtyi ottelussa johtoon muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Ilari Antila ehti irtopalloon ensimmäisenä. Tämän jälkeen Kiisto tyytyi vain puolustamaan johtoaan tiiviissä puolustusmuodossa eikä edes yrittänyt prässätä. Joukkue kyttäili vastahyökkäyksiä maltilla ja sai sitä kautta omat paikkansa. Kyseisellä pelityylillä ei tule liigassa pitkässä juoksussa tekemään montaa maalia peliä kohden, mutta sillä pystyy silloin tällöin raapimaan tasatuloksia, aivan kuten tällä kertaa.

Purppuralohikäärmeet haki tasoitusta maltilla. Läpi ottelun se sai luotua tasaisesti maalipaikkoja, joten vielä puoliajalla ei tarvinnut panikoida, vaikka pukukoppiin siirryttiin tilanteessa 0-1. Alastaron tasoitusta saatiin odottaa hartaasti. Tähän asti liikuntahallissa vallitsi suoraan sanottuna odottava tunnelma. Ilari Mettälä räjäytti tunnelman, kun hän iski laadukkaan hyökkäyksen päätteeksi pallon takatolpan kautta verkkoihin.

AU haki vimmatusti voittomaalia vielä varsinaisella peliajalla, mutta se ei saanut sitä hyvistäkään paikoista huolimatta aikaiseksi. Viiden minuutin jatkoajalla Kiisto sai oman mahdollisuutensa kymmenen metrin rankkarista, kun viininpunaisten virhetili täyttyi. Maalissa kovan ottelun pelannut Viljami Järvinen otti kuitenkin upean jalkatorjunnan.

Peli päättyi jo aiemmin kerrotulla tavalla. Otteluisäntä Loimaan Seurahuone palkitsi pelin maalintekijät ottelun parhaina. Rangaistuspotkukisassa AU:n maaleista vastasivat Tuomas Happonen ja Jani Luoma. Ottelun tärkein anti oli saada nyt hyvällä pelillä pistetili auki. Tämä on huomattavaa edistystä viime kauteen, jolloin tappiokierteeseen joutunut AU avasi pistilinsä vasta kymmenennessä ottelussa. Nyt hanat saatiin auki toisessa matsissa ja tekeminen näyttää lupaavalta.