Anne Paljakasta vuoden yrittäjänainen Loimaalla

0
Anne Paljakka on vuoden 2022 Loimaan yrittäjänainen. Hän pitää tärkeinä yrittäjänaisten järjestämiä tapahtumia ja yhdessä toimimista.

Loimaa

– Hieno ja arvostettava tunnustus yhdistykseltä, jolta olen saanut paljon, vuoden yrittäjänaiseksi valittu Anne Paljakka sanoo.

Loimaan Seudun Yrittäjänaisten puheenjohtaja Leena-Maija Pärssinen kiitteli vuoden yrittäjänaista aikaansaavaksi ja monessa mukana olevaksi naiseksi, joka on ollut aina valmis osallistumaan yhdistyksen tempauksiin.

Anne Paljakka sanookin, että oli ottanut selvää jo paikallisesta Yrittäjänaisten toiminnasta, ja oli huomannut, että välttämättä ei tarvitse olla itse yrittäjä ollakseen toiminnassa mukana, kunhan kokee itsensä yrittäjähenkiseksi.

Jäseneksi hän lupautui sen jälkeen kun yhdistys piti jäsenillan perheen yrityksessä.

– Yrittäjänaisilla on aivan ihania ja laadukkaita tapahtumia.

Erityisesti mieleen ovat jääneet Nuorten kauppiaitten torit, joissa hän on päässyt jututtamaan lelujaan ja muita tavaroitaan myyviä lapsia.

– He ovat aina niin positiivisia, aina on kauppa käynyt heidän mielestään hyvin.

Vanhan ajan joulumarkkinoilla on hänen mielestään ollut hieno päästä muiden yrittäjien kanssa pukemaan punainen essu päälle ja palvella asiakkaita kahvilassa – siinä vasta on jouluista tunnelmaa.

Pappisista kotoisin oleva ja lapsuutensa Hirvikoskella viettänyt Anne Paljakka kävi aikoinaan ensimmäisen luokan lukiota Loimaalla, mutta jätti sen kesken, kun halusi maailmalle.

– Silloin halusin pois Loimaalta.

Kemian teollisuuden laborantiksi opiskeltuaan hän ehti iltalukiossa opiskeltu valkolakki taskussaan hakeutua apteekkialalle oppisopimuksella. Tämä mahdollisuus olikin kuitenkin juuri poistunut ja suunnitelmia piti muuttaa. Alaksi valikoituikin ympäristöinsinöörin opinnot, ja sillä alalla hän työskenteli konsulttina sekä Pöyryllä että FCG:llä niin Helsingissä kuin Turussakin.

– Suunnittelin siis muun muassa katuja, teitä ja jätevesiviemäriratkaisuja, hän listaa.

Kun puoliso teki Loimaan Kivestä kaupat, Anne Paljakalle oli selvää, että myös hän työskentelee vastedes siellä.

Yrittäminen ja oma yritys on ollut hänen haaveensa aina, Anne Paljakka sanoo.

– Yrittäjyys on vastuunkantoa. Itsestä, työntekijöistä, verojen maksusta, yhteiskunnan rakentamisesta.

– Työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara, yritys ei pyöri ilman heitä. Arvostan kovasti ammattitaitoa.

Yrittäminen merkitsee myös riskiä.

– Riski on minulle rakas sana.

Riski kirittää antamaan itsestä ja jopa fokusoimaan tekemistä. Uteliaisuus uutta kohtaan saattaa joskus johtaa jonkinlaiseen omaankin yritysprojektiin ja hän on vuosien varrella opiskellut niin sisustussuunnittelua, designmarkkinointia kuin varallisuusvalmennustakin.

– Eli vielä en tiedä, mikä minusta tulee isona, hän sanoi hymyillen kiitospuheessaan yrittäjänaisille.