AU kaatui saappaat jalassa nelinkertaista mestaria vastaan

0
AU sai pidettyä maajoukkuetähti Lassi Lintulan ilman maaleja. AU:lta kuvassa Azad Ebrahimi ja Aleksi Pekonen (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat haastoi Loimaalla komeasti Kampuksen Dynamon, joka on hallinnut futsalparketteja jo pitkään. Jyväskyläläisryhmä on vienyt nimiinsä peräti neljä edellistä mestaruutta. AU kaatui saappaat jalassa maalilukemin 0-3.

Viininpunaiset pysytteli pitkään Suomen maajoukkuetähtiä vilisseen ryhmän mukana. Avausjakso oli maaliton. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa, mutta maalivahdeilla oli molemmissa päissä hyvä päivä. Alastaron maalilla Petri Niinimäki esitti muutaman upean torjunnan. Ottelu oli hänelle liigatasolla ensimmäinen tolppien välissä.

Purppuralohikäärmeiden tiukka prässi ja tiivis puolustuspeli toimi loistavasti melkein viimeiselle kympille asti. Sitten tuli musta minuutti, joka käänsi pelin. KaDy iski kaksi maalia 17 sekunnin sisään. Ensimmäinen syntyi läpiajosta merkkausvirheen seurauksena. Toisen vierailijat ampuivat sivurajapotkusta. Näin viininpunaisten urhea taistelu vedettiin kerralla viemäristä alas.

Alastarolla oli omat paikkansa ja etenkin ykköskenttä sai luotua pitkiä hyökkäyksiä. Maajoukkuerinkiin kuuluva Niila-Ville Laitinen oli kuitenkin tällä kertaa ohittamaton Dynamon maalilla. Viisi minuuttia ennen pelin loppua KaDy iski päivän kolmantensa ja ratkaisi ottelun.

Kotijoukkue oli pettynyt matsin jälkeen, kun hyvä tsemppi ja taistelu ei tällä kertaa riittänyt tulokseen. Varmasti monen silmissä siinsi jo jatkoaika. Hienointa joukkueen tekemisessä oli se, että pelissä näkyi juuri niitä asioita, joita oli treeneissä käyty toistuvasti läpi. Tuolla prässi- ja erikoistilannepelaamisella hanat aukeavat kyllä, jonain parempana päivänä.

KaDy jatkaa puhtaalla pelillä sarjan kärjessä. AU lähtee isompien pistepottien perään pohjoiseen tulevana viikonloppuna, jolloin se haastaa Tornion ja Kemin.