Bisons kauden ensimmäiseen kotivoittoon

0

Miesten 1. divisioona A:ssa Bisons Loimaa sai lauantaina vieraita Keski-Suomesta, kun Jyväskylä Basketball Academy saapui liikuntahallille. Vauhdikkaan ja vaiherikkaan ottelun päätteeksi Bisons pystyi nappaamaan kauden ensimmäisen kotivoiton lopulta lukemin 80-73.

Alusta asti oli selvää, että ottelussa tullaan menemään kovaa päädystä päätyyn. Hieman yskähdellen kautensa kotiparketilla viime viikonloppuna avannut Biisonilauma pelasi tuttuun tyyliin aggressiivista ja kovaa koripalloa. Ensimmäisellä jaksolla ei kori-iloittelua nähty vaan taululle muodostuivat peliä hyvinkin kuvastaneet lukemat 14-14.

Kuten Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic lehdistötilaisuudessa kertoi, ei Bisons hyvistä hyökkäyksistä ja heittopaikoista huolimatta pystynyt ensimmäisellä puoliajalla naulaamaan heittoja. JBA sen sijaan pelasi nuorelle joukkueelle tunnusomaista vauhtikorista ja nyppäsi toisen jakson loppuun hienoisen neljän pisteen eron. Toiselle puolikkaalle lähdettiin lukemista 36-40.

Kolmannen jakson alkuun nähtiin Ali Ahola -show. Täksi kaudeksi Lahdesta Bisonsiin siirtynyt takamies naulasi nopeaan tahtiin kolme kolmen pisteen heittoa sytyttäen samalla liikuntahallin kotiyleisön. Vierailijat eivät kuitenkaan tästä häkeltyneet, vaan parhaana palkitun vasta 16-vuotiaan Elmeri Abbeyn (28p/8l/5s) johdolla JBA pysytteli iskuetäisyydellä. Jakson lopussa muutaman onnistumisen myötä viimeiselle jaksolle lähdettiin vieraiden 57-60 johtolukemissa.

Vaikka JBA pysyikin Bisonsin mukana hyvin koko ottelun ajan, oli ilmassa sellainen tunne, että peli olisi Bisonsin hallussa. Ja niin se myös oli. Vaikka parhaana palkittu Ahola (17p/7l) saikin virhetilinsä täyteen muutama minuutti ennen loppua, ei se Bisonsin nuorta joukkuetta heilauttanut. Louis Rucklinin iso kolmen pisteen heitto vajaa kaksi minuuttia ennen loppua tuntui katkaisevan kuvitteellisen selkärangan ja loppulukemat Bisons tyylitteli vapaaheittoviivalta.

Bisonsin kausi jatkuu ensi viikon perjantaina, kun joukkue matkustaa Helsinki Basketball Academyn vieraaksi. Seuraavan kerran punanutut esiintyvät kotiyleisön edessä launtaina 4.11., kun vastaan asettuu äänekoskelainen Kipinä Basket.