Bisonsin ensimmäinen kotiottelu tappiollinen

0

Miesten 1. divisioona A:ssa ensimmäisen kotiottelunsa pelannut Bisons Loimaa sai lauantaina vieraakseen Helsingin NMKY:n. Pitkän yhteisen historian divarikausilta omaavat seurat tarjosivat jälleen viihdettä koko rahan edestä. Tällä kertaa pisteet lähtivät pääkaupunkiin niukimmalla mahdollisella erolla lukemin 78–79.

Otteluun lähtiessä Bisonsin tavoite oli kontrolloida tempoa ja ottaa puolustuspäässä vierailtaan avainasioita pois. Bisons onnistuikin tässä aivan ottelun alussa, kunnes esiin astui Samuli Mäkelä (28p/3s). Vieraiden parhaana palkittu Mäkelä rankaisi Bisonsia puolustuspään virheistä kaaren takaa naulaten ensimmäisellä puolikkaalla 16 pistettä.

Bisonsilla oli hyökkäyspäässä hankalaa. Heittoprosentit jäivät vaatimattomiksi, eikä 16 pallon menetystä varsinaisesti auta tavoitetta ottelun voittamisesta. Kun vierailijat vielä hakivat peräti 21 hyökkäyslevypalloa, oli Namikalla kaikki avaimet voittoon.

Toinen puolikas oli hyvin tasaista vääntöä, joka pitkälti mentiin kori korista. Santeri Makkonen (8p/3s) sytytti kotiyleisöä riistollaan ja hankkimallaan epäurheilijamaisella virheellä. Kun vielä Aapeli Syrjämäki nautiskeli neljännen jakson alkuun perinteisen kolmen pisteen suorituksen, oli Loimaan liikuntahallissa kauden avauksessa tunnelmaa. Helsinkiläisvieraat kuitenkin pilasivat tunnelman olemalla lopussa hieman terävämpiä ja korjaamalla sarjapisteet kotiinviemisiksi.

Bisonsin ei tarvitse kauan harmitella edellistä kotiottelua, kun lauantaina 22.10. vieraaksi saapuu Jyväskylä Basketball Academy. JBA:n yksi mielenkiintoisimpia pelaajia tällä kaudella on ehdottomasti Loimaan Korikonkareiden kasvatti Oliver Kandén, 18. Kesällä alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa vakuuttavia otteita esittänyt Kandén tulee olemaan alkaneella kaudella tärkeä pelaaja nuoressa jyväskyläläisjoukkueessa. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten nuori herra esiintyy entisen kotiyleisön edessä.

Bisons Loimaa–Jyväskylä Basketball Academy la 22.10. klo 17 Loimaan liikuntahallissa.