Elmeri Iivonen lähtee itseluottamus tapissa Superpesikseen

0
Elmeri Iivonen treenaa vielä talven pääosin tutuissa maisemissa. Loppuvuoden aikana omatoimisen harjoittelun lisäksi ohjelmassa on kaksi leiriviikonloppua Alajärvellä.

PESÄPALLO Loimaan Palloilijoiden lukkarina loistanut 18-vuotias Elmeri Iivonen siirtyy ensi kaudeksi sarjaporrasta ylemmäs. Superpesiksen nousijajoukkue Alajärven Ankkurit solmi LP:n kasvatin kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen. Sopimukseen sisältyy optio kolmannesta kaudesta.

Iivonen kertoo pidemmän sopimuksen olleen joukkueen ja pelaajan vahva tahtotila.

– Nyt talven pääsee treenaamaan hyvin, ja sitä kautta koitan olla kesällä parhaassa mahdollisessa tikkarissa. Toisella kaudella sitten armeija häiritsee; ja yksi syy pidemmälle sopimukselle oli, että on sitten joukkue inttivuodelle, Iivonen täsmentää.

Varsinais-Suomen Pesis palkitsi Iivosen hienosti menneen viime kauden päätteeksi vuoden miespelaajana. Titteli, jonka isoveli Joona sai vuonna 2020, tuli nuorukaiselle pienenä yllätyksenä. Aivan puskista kunnia ei kuitenkaan tullut.

– Tiesin, että takana on hyvä kausi, joten tietyllä tapaa sitä osasi hieman odottaa. Viimeisen vuoden aikana jokainen osa-alue meni hieman eteenpäin.

Tutut harjoittelupaikat säilyvät ainakin keväälle asti, sillä loppuvuoden aikana uuden joukkueen kanssa leiriviikonloppuja on Alajärvellä yksi marraskuussa ja yksi joulukuussa. Loimaalla Iivonen kertoo omatoimisen ohjelman lisäksi harjoittelevansa LP:n joukkueen mukana.

– Muutto on sitten maalis-huhtikuun tienoilla, ei ole ihan varmaa ajankohtaa vielä.

Viime kauden LP:n Ykköspesisjoukkueen lisäksi Iivonen pelasi poikien Superpesistä Hyvinkään Tahkossa. Tulevalla kaudella pelejä saattaa tulla myös Ankkureiden poikien Superpesisjoukkueessa, mutta ylimääräinen reissaaminen vähenee. Hyvinkäällä Iivonen antoi runkosarjassa joukkueen toisen lukkarin kantaa päävastuun; keskittyen itse LP:n peleihin ja Tahkon pudotuspeleihin.

– Poikien Superpesiksen kärkijoukkueet ovat lähellä ykköspesiksen tasoa, mutta muuten se ei sarjana ole kauhean kova. Siksi halusin keskittyä Ykköspesikseen, jossa jokainen peli on kovatasoinen.

Kentällä näkyneet kehitysharppaukset olivat Iivosen mukaan seurausta keskittymisestä ulkopeliin. Parantuneen fysiikan ja entistä rautaisemman heittokäden voimin lukkarointi sujui helpommin, ja lisäkokemus miesten peleistä kasvatti myös peliälyä.

– Paljon katselin myös videoita kavereiden peleistä, ja uskon että ne vaikuttivat omalta osaltaan parantuneeseen ulkopeliin.

Ulkopelin lisäksi sujui myös sisäpeli. Onnistumiset nostivat Iivosen itseluottamuksen ”tappiin” ja seurauksena oli koko kauden kestänyt positiivinen kierre.

– Silloin yleensä onnistuu, kun on hyvä fiilis mennä mailan varteen.