Hurrikaani kaatui Sastamalassa taistellen

0

Valepa Sastamala – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (25-20,24-26,25-18,25-20)

 

Valepa Sastamalan ja Hurrikaani- Loimaan kohtaaminen lauantai- illassa Sastamalassa oli taistelua ensimmäisestä pallosta saakka. Vaikka Hurrikaanilla oli vastassa kokenut, hyvin konkaripitoinen joukkue, löi loimaalaisnuoriso ansiokkaasti kapuloita isäntien rattaisiin. Jussi Heino oli tehnyt aloitusseitsikkoon Savo ottelusta yhden muutoksen, kun Nooa Marttilan paikalla toisena yleispelaajana aloitti Lauri Vanhanen. Tähän ei tainnut myöskään Valepa ollut valmistautunut, koska jo avauserään Vanhanen pääsi tyylittelemään peräti viisi pistettä. Jo ensimmäinen erä näytti, että kotijoukkue saa tehdä täysillä hommia, jos haluavat kolme pistettä mukaan Sastamalan yöhön.

Toisessa erässä näytti pitkään siltä, että Hurrikaanilta on loppunut usko voittoon. Isännät ottivat heti kuskin paikan, mitä se pohjusti erittäin tiiviillä puolustuspelaamisella. Huomioitavaa, koko ottelussakin, ei vain toisessa erässä, että Valepa onnistui jatkopalloissa hyvin. Joukkueen toisen kosketuksen laatu oli selvästi Hurrikaania parempi. Varsinkin silloin, kun joku muu kuin passari joutui passaamaan. Näissä tilanteissa Valepan peli oli selkeämpää kuin loimaalaisten. Heino nappasi toisessa erässä 9-16- tilanteessa aikalisän, jota aika moni piti erän kannalta jo hukkaan heitettynä puoliminuuttisena. Toisin kävi. Tämän jälkeen Hurrikaani repi erän loppuun mennessä pisteet 17-8 itselleen, ja nappasi jatkopalloilla erävoiton. Erävoitto tuli kovan työn kautta. Joukkue näytti, että sen luonne on kova. Pahimmillaan Valepa johto 16-9 ja vielä 21-17. Sieltä takaa vierasjoukkue kuitenkin taisteli itsensä erävoittoon.

Kolmas erä kirjattiin Valepalle selvästi, vaikka hyökkäysprosentti oli Hurrikaanin eduksi 61% – 56%. Isoin ero tuli vastaanottopelaamisessa, jossa kotijoukkue oli varma. Kun Valepan tasoinen joukkue saa pidettyä vastaanottopelaamisen kunnossa, ei Mikko Eskon tasoista passaria pysäytä kotimaassa kukaan.

Aleksi Muukkonen tykitti neljänteen erään peräkkäin kaksi ässää ja nosti Hurrikaanin erän alussa tasoihin. Eskon pitkä syöttövuoro repi eron kotijoukkueelle neljään pisteeseen, ja jälleen Heinon aikalisä osui oikeaan aikaan. Nyt aikalisän jälkeen Hurrikaani teki viisi pistettä putkeen, menemällä 12-11 johtoon. Erän loppu mentiin tasatahtia, vastaanoton jälkeisen hyökkäyksen toimiessa molemmilla joukkueilla. Lopussa loimaalaisten kannalta sattui valitettava loukkaantuminen, kun joukkueen parhaana palkittu Muukkonen (22pist. +12, 3 ässää) pyöräytti nilkkansa ja mies kannettiin kentältä pois.

-Hyvin pelattiin tänään, tykkäsin suurimmaksi osaksi. Hiukan meille tuli vielä epäselviä tilanteita, ja maltti unohtui, mutta se paranee kokemuksen ja pelien myötä, Heino summasi. Vaikka Sastamalasta ei pisteitä Loimaalle irronnutkaan, päävalmentaja ei laittanut päätä pensaaseen. Päinvastoin. – Oltiin koko ajan hyvällä ajatuksella liikkeellä. Opittiin koko ajan enemmän ja enemmän, miten Valepa pelaa. Toisessa erässä meiltä nähtiin hieno nousu erävoittoon, Heino kiitteli.

Huomisesta kotipelistä Karelian Hurmosta vastaan, Heino ei osannut vielä sanoa juuri mitään. – Kunhan nyt päästään kotiin, niin opiskellaan hiukan videolta Hurmosta. Luultavasti vastaan tulee hyvin pelaava joukkue, kuten viime vuonnakin.

 

Hurrikaanin parhaana palkittu Muukkonen oli päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla ottelusta. – Hyvä peli koko joukkueelta. Itsellä itseluottamus on noussut, ja Lukan lähdön jälkeen tarjolla on isompaa roolia. Mies ei vielä osannut sanoa, onko huomenna pelikunnossa, mutta kovinkaan pahalta loukkaantuminen ei vaikuttanut heti tapahtuman jälkeen. – Hiukan kipeä nilkka on, mutta pystyn pikkasen jo varaamaan painoa jalan päälle.

 

Hurrikaani jatkaa sunnuntaina kotisalissa, kun Hurmos saapuu vieraaksi.

 

Valtteri Arra