Konsertti kokoaa ukrainalaisia pakolaisia ja loimaalaisia Heimolinnaan

0
Konserttia on valmistellut Loimaan Evankelisessa Kansanopistossa tiimi, johon kuuluvat muiden muassa Kateryna, Khrystyna, Yelyzaveta, Nadja ja Dariia. Projektikoordinaattori Ilze Liepina-Naula (takana) pitää tärkeänä konsertin sosiaalista puolta: yhdessä tekemistä ja paikallisyhteisön saattamista koolle.

LOIMAA Heimolinnassa järjestetään hyväntekeväisyyskonsertti ukrainalaisten hyväksi tänä perjantaina. Tilaisuuden tarkoituksena on saattaa yhteen Loimaalle saapuneita ukrainalaisia pakolaisia sekä paikallisyhteisöä, loimaalaisia.
Konsertissa esiintyy muun muassa ukrainalaisia ja heidän lapsiaan sekä paikallisia esiintyjiä. Tilaisuudessa kuullaan myös runoja, muutama puhe ja yhteislaulua.
Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Konsertin yhteydessä voi ostaa tuotteita kahviosta sekä ukrainalaista ruokaa mukaan kotiin vietäväksi. Myynnissä on myös käsitöitä.
Konserttia ovat valmistelleet Loimaan Evankelisessa Kansanopistossa opiskelevat ukrainalaiset pakolaiset yhdessä loimaalaisten kanssa. Kansanopiston projektikoordinaattori Ilze Liepina-Naula kertoo, että konsertin tuotto ohjataan kansanopistoon saapuneiden ukrainalaisten hyväksi siten, että he voivat tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan sekä ostaa raaka-aineita ja tykötarpeita tulevia joulumyyjäisiä varten.
Hän muistuttaa, ettei konsertin tuotto ole päällimmäinen syy tapahtuman järjestämiselle vaan se, että ukrainalaiset pakolaiset saavat mielekästä tekemistä ja piristystä arkeen osallistuessaan konsertin järjestämiseen ja toteuttamiseen.
– Kyse on tekemisestä.
Toinen tärkeä syy konsertille on järjestää loimaalaisille ja ukrainalaisille mahdollisuus tavata ja nähdä toisiaan. Ensimmäiset sotaa paenneet pakolaiset ovat asuneet Loimaalla jo runsaat puoli vuotta. Heistä suuri osa asuu Hirvikoskella, jossa he opiskelevat suomen kieltä kansanopistossa. Heidän peruskouluikäiset lapsensa osallistuvat valmistavaan opetukseen Hirvikosken yhtenäiskoulussa.
Konsertin järjestämiseen osallistuvat Loimaan Evankelinen Kansanopisto, Loimaan kaupunki, Loimaan seudun musiikkiopisto, Loimaan teatteri ja Valtasen Liikenne sekä paikallinen Auttava käsi -solidaarisuusprojekti.

Sydämeni maa -hyväntekeväisyyskonsertti ukrainalaisten hyväksi pe 14.10. klo 18 Heimolinnassa. Ilmainen sisäänpääsy.