KOPIT Jokos taas ollaan Matin kukkarolla…

0
Kuva: LL arkisto.

Kukaan ei voi kiistää, etteikö suomalaisia ahdista maamme nykyinen tilanne, monilta osin. Edelliset sukupolvet ovat vastaavassa tilanteessa polvistuneet rukoilemaan apua Jumalalta. Kiittämään ja ylistämään Hänen rakkautensa määrää meitä ihmisiä kohtaan. Me kaikki olemme viime kesänä nauttineet ja keränneet luonnonantimia sekä korjanneet satoa pelloilta ja puutarhoista.Kiittää voi jokainen omassa kammiossa. Voimaannuttavaa on kokoontua kirkkoon kiittämään ja ylistämään Jumalaa viime sadosta. Samalla saamme lohtua ja toivoa sanasta ja koemme yhteenkuukuvaisuutta toinen toisistamme. Yhdessä voimme rukoilla apua lähialueiden ristiriitaan ja varjelusta oman maan rajojen säilymiseen.

Sadonkorjuun kiitosjuhlaan

Miten Sallila kertoo asiakkailleen mahdollisesti tulossa olevista sähkönjakelun katkoista? Mökkipaikkakunnan firmalla käytössä tekstiviesti-ilmoitukset häiriötilanteissa.

Talvi tulossa

Kiitos Alastaron Messuryhmän juhlatoimikunta, että annoitte mahdollisuuden Psalmien sanoin; sekä laulaa kanssanne kiitosta Luojalle että avata huulet ilohuutoon! Lähimmäisen rakkautta, kun jatkossakin mahdollistatte osallistumisen halukkaille!

Ps. 71:23

Kyl on niin paljon kaikki ruoka kallistunut kaupassa, et kohta ei oo varaa ostaa mitään. Varsinkin jos on pieni eläke. Kun on kaks tienaavat tai kaks eläkeläistä tai oot saanut isot perinnöt niin on paljon helpompaa. Kun oot yksin maksat myös kaikki yksin. Ennustan vaan et paljon joutuu ihmisiä ulosoton kierteisiin kun ei rahat riitä. Kun ne ei näytä niilläkään riittävän ketä on töissä.

Koulujen lakkautus lisäsi mielestäni lasten häiriökäyttäytymistä ja turvattomuutta selvästi. Eiköhän tämä surullinen totuus ole tilastoinnin ykkösasia, eivät ” rahalliset säästöt ”.

Kallista säästöä

”Myös isämme uskoivat ennen ja kylvivät, leikkasivat…” Näillä virren sanoilla tervehdin teitä. Loimaan kirkoissa lähestyvät sadonkorjuunkiitosjuhlat, niistä juhlista on puuttunut viime vuosina jotakin… Nuoret tuottajat. Koen sen lähes niin kuin ei enää järjestettäisi Itsenäisyyspäivän juhlia tulevaisuudessa. Jokaisella suomalaisella on aihetta kiittää. Oli miten oli, olemme Luojan silmäteräkansa.

Mummi maalta

Kari Luoto kaupan edustajana ei koskaan myönnä, että kauppa ryöstää ruuan hinnasta valtaosan. Kurvinen yritti kyllä vähän puolustaa maanviljelijöitä A-studiossa, mutta Luodon mukaan on ihan oikein, että kaupan osuus on ylivoimaisesti suurin jaettavasta potista! Keskusta heräilee edes vähän maanviljelijäin puolustamiseksi, mutta Kurvinen sanoikin, että asiaan palataan vaalikeskusteluissa! Olisi ollut 3,5 vuotta aikaa ihan oikeasti puolustaa maajussia ja suomalaista ruokaa. Viime vuonna kaupan voitot olivat seuraavanlaiset: Kesko 775 miljoonaa ja S-ryhmä noin 280 miljoonaa. Vastaavasti esimerkiksi teollisuuden Atrian suuren lihatalon voitto Kurvisen mukaan vain 10 miljoonaa. Ja maataloudessa tilat lopettavat tai menevät konkurssiin tai elävät lähellä nollan tulotasoa. Päätelkääpä, kuka saa eniten ruuan hinnasta lompakkoihinsa! Taas ollaan Matin kukkarolla!

Matti Ojala

Arkijärjellä varustettuna minun on vaikea uskoa kestävän kehityksen tulevaisuuteen, jota puheissa toistetaan. Kestävä kehityshän tarkoittaa lyhyesti sanoen sitä, että tarkoitus on turvata tuleville maapallon sukupolville paremmat elinolosuhteet kuin meillä nyt on. Olisi esimerkiksi poistettava ihmisten välinen eriarvoisuus, pysäytettävä väestönkasvu ja ilmastonmuutos, ratkaistava pallomme jäteongelma ja luonnon kato. Hyvä niin, mutta jos avaamme silmämme asialle, näkee että kestävän kehityksen toteutuminen on kivinen tie.

Taisto Levo