Loimantai tarjosi kaupallista kuhinaa ja musiikkia

0
Paavo Laapotti ja Ville Vähätalo esiintyivät Liedon Säästöpankissa.

LOIMAA Viime lauantaina vietettiin Loimantaita, jolloin kaupunkilaisilla oli mahdollisuus käydä tutustumassa ja kiertämässä loimaalaisissa yrityksissä.

– Oli kyllä tosi vilkasta. Ovi kävi lähes koko ajan, ja kuhinaa oli paljon, Merja Laapotti kertoi Liedon Säästöpankista.

Laapotin mielestä Loimantain kaltaiset tempauspäivät ovat tarpeellisia, ja samoin kokivat myös Säästöpankissa vierailleet Eila Seppälä , Marketta Mäkelä sekä Heikki Mäkelä .

– Koronan aikana ei mitään tällaista ollut, ja tällainen päivä tarjoaa mahdollisuuden tavata ihmisiä. Sitä on kaivattu, Eila Seppälä tiivisti.

– On myös virkistävää, kun pankkiin pääsee ovesta sisään. Se on nykyään kuitenkin jokseenkin harvinaista, Marketta Mäkelä naurahti.

Liedon Säästöpankissa oli tarjolla myös musiikkia, josta vastasivat Paavo Laapotti ja Ville Vähätalo.

Väkeä riitti myös Sportiassa. Kauppias Timo Mäkinen kertoi, että väki oli tullut katselemaan tarjontaa.

– Hieman pelkäsin, että lähteekö väki liikkeelle, kun ulkona satoi vettä ja oli huonohko keli, mutta kyllähän porukkaa riitti hyvin, hän naurahti.

Myös Mäkinen sanoi kokevansa päivän tarpeelliseksi, sillä edessä on liikkeen kannalta pitkä syksy, kun kaikki odottavat Black Fridayta ja sen jälkeen joulua.

– Kyllä poika sai myös isään liikettä, kun hän sanoi, että lähdetään tutkimaan Loimaan tarjontaa, Sportiassa asioinut Petri Mäkinen naurahti samalla kun hänen poikansa Osmo Mäkinen osallistui tasapainokilpailuun.

– Itse lähdin tarpeesta liikkeelle, mutta onhan täällä ollut paljon mielenkiintoisia juttuja, myös Sportiassa asioinut Jouko Säätelä kommentoi.

Sekä Mäkinen että Säätelä ovat tyytyväisiä Loimaan palvelutarjontaan. He kokevat, että palveluita on hyvin saatavilla, eivätkä kaipaisi Loimaalle juuri parannettavaa.

Päivä saattoi kuitenkin olla pienemmille palveluntarjoajille haastava. Liedon Säästöpankissa kuultiin Paavo Laapottia ja Sportiassa tavattiin erilaisia vieraita, kuten korkeushypyn Suomen mestari Heta Tuuri, mutta kaikilla ei ollut välttämättä mahdollisuutta hankkia tällaisia vetonauloja, ja tämä saattoi vaikuttaa asiakkaiden käyntiin.

 – Koen kyllä konseptin todella hyväksi, mutta ehkä olisi itse pitänyt olla aiemmin jo liikkeellä asian kanssa tai miettiä jotakin erityistä ohjelmaa, Loimaan Autohuollon yrittäjä Jussi Lindholm kommentoi.