Novidan rekrymessuilla oli tarjolla duunimahdollisuuksia

0
Ovien avauduttua oli paikoin ruuhkaa.

LOIMAA/MYLLYKYLÄ Tiistaina järjestetyt Novidan rekrymessut keräsi paikalle yhteensä 23 näytteilleasettajaa, joista valtaosa oli paikallisia yrityksiä ja työnantajia.
Sote-alan työpaikat olivat messuilla hyvin edustettuina, ja sote-työnantajien kojuilla vierailivat muiden muassa kolmannen vuoden lähihoitajaopiskelijat oripääläinen Fiona Aaltonen ja alastarolainen Iida Kallionpää.
Aaltonen aikoo hakea jatko-opiskelemaan ensihoitoa ammattikorkeakouluun. Ensihoitajan työssä häntä viehättävät työn haasteellisuus ja työskentely paineen alla.
– Minulla on suuri halu auttaa.
Kallionpää pohtii vielä valmistumisen jälkeistä elämää. Hänkin saattaa hakeutua jatko-opiskelemaan ensihoitajaksi tai sitten hän kokeilee jotain aivan muuta ja vaihtaa alaa automekaanikoksi. Hän perustelee mahdollista alan vaihtoa maan hallituksen edesottamuksilla.
– En halua tehdä pakkotyötä.
Paikalla messuilla oli myös yksi ammattiyhdistys: Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super. Loimaan ammattiosaston puheenjohtaja Mervi Huhtala kertoi heidän rekrytoivan uusia jäseniä lähihoitajaopiskelijoista.
– Me olemme lähihoitajien ainoa edunvalvoja ja kaipaamme nuoria ammattiosaston toimintaan.

Iida Kallionpää ja Fiona Aaltonen valmistuvat lähihoitajiksi ensi keväänä. Aaltosella tulevaisuuden suunnitelmat ovat jo selvillä, Kallionpää puolestaan pohtii jatko-opintojen ja alan vaihdon välillä.

Messujen ideana oli esitellä Loimaan seudun yrityksiä ja työnantajia paikan päällä Novidan Myllykyläntien toimipisteessä.
– Työnhakijat ja opiskelijat pääsivät kohtaamaan työnantajia, Oma polku -hankkeen hankekoordinaattori Annika Lehto perusteli ja sanoi, että messuilla pyrittiin yhtälailla edesauttamaan yritysten rekrytointitarpeita.
– Yritykset kaipaavat työvoimaa, ja tämä oli tilaisuus päästä juttelemaan.
Paikalla oli muun muassa valmistavaa teollisuutta, josta yksi oli henkilönostimia valmistava Dinolift oy. Henkilöstöpäällikkö Reija Högerman kertoi Dinoliftin rekrytoivan parhaillaan vakinaisia hitsareita.
– Meiltä löytyy harjoittelupaikkoja monenlaisiin tehtäviin, hän vinkkasi ja sanoi yrityksen olevan tyytyväinen yhteistyöhön Novidan kanssa ja oppisopimuksella töihin tulleisiin.
Hän muistutti, että harjoittelupaikan kautta voi päästä kiinni vakinaiseen työpaikkaan.

Tapahtumaan osallistui kaikkiaan 18 yritystä tai työnantajaa sekä TE-toimisto ja Loimaan kaupungin yrityspalvelut. Messuilla oli mahdollisuus tutustua myös toisen asteen koulutusta tarjoavan Novidan koulutusvaihtoehtoihin, ja oppilaitos oli yksi messujen näytteilleasettajista.
– Tapahtumassa oli kyse osaltaan Novidan halusta tehdä yhteistyötä alueen yritysten kanssa, Annika Lehto sanoi.
Toista vuotta merkonomiksi opiskelevat loimaalaiset Tommi Hellsten, Ella Vuorinen ja Jenna Nikkinen tutustuivat muiden mukana messujen tarjontaan.
Hellsten suunnitteli hakevansa ammattikorkeakouluun Poriin tradenomiopintojen pariin. Tulevaisuudessa häntä kiinnostaa työskennellä kiinteistönvälittäjänä. Vuorinen puolestaan pohti merkonomiopintojen jälkeen mahdollista muuttoa Turkuun, jossa hän voisi alkaa työskennellä esimerkiksi taloushallinnon parissa. Nikkisellä valmistumisen jälkeiset suunnitelmat ovat toistaiseksi avoinna.
– Asiakaspalvelu ja taloushallinto kiinnostavat, hän mietti.

Merkonomiopiskelijat Tommi Hellsten, Ella Vuorinen ja Jenna Nikkinen tutustuivat tapahtuman tarjontaan.

Novidassa vietetään tällä viikolla laajemmin avointen ovien viikkoa, ja rekrymessut oli osa viikon ohjelmaa.
Rekrymessujen järjestämisessä olivat mukana Novida ammattiopisto ja lukio sekä oppilaitoksen opiskelijat yhteistyössä TE-palveluiden ja Loimaan kaupungin yrityspalveluiden kanssa.
Novidan koulutusyksiköiden avoimet ovet jatkuvat perjantaihin saakka ja viikko huipentuu lauantaina järjestettävään Hämeentien yksikön syyshässäkkään, jossa on muun muassa paikalla näytteilleasettajia maatalous- ja logiistiikka-alalta sekä puolustusvoimista.

Lukiosta tänä syksynä valmistuvalla loimaalaisella Ilari Mörskyllä tulevaisuus on avoin. Yhtenä vaihtoehtona hän pohtii fysioterapeutin ammattia.