PÄÄKIRJOITUS Kukaan ei saa kadota

0
LL Arkisto/TS/Jori Liimatainen

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kiinnitti haastattelussaan ( LL 25.10.) huomiota nuorten pahoinvointiin. Viime aikojen uutisotsikoista voi päätellä, että aihetta onkin.

Pääkaupunkiseudun jengi-oikeudenkäynnit ja viestit kaupunkikeskustoissa ja kouluissa tapahtuvista jatkuvista järjestyshäiriöistä ja jopa väkivallanteoista hämmentävät. Loimaan seudulla sosiaalisessa mediassa levinneet ”kutsut” kokoontumisiin, joissa tapeltaisiin toispaikkakuntalaisten kanssa, eivät onneksi päässeet tavoitteeseensa ( LL 8.10. ja 13.10.).

Poliisiylijohtaja totesi Paikallislehtien päätoimittajayhdistystä tavatessaan, että alle 15-vuotiaiden tekemien ja kokemien väkivaltatapausten määrä on valtakunnallisesti kasvanut. Hänen mukaansa 5 prosenttia nuorista tekee jo puolet kaikista rikoksista ja väkivallasta on lyhyt matka järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Syrjäytyminen on poliisiylijohtajan mukaan suurin uhka suomalaiselle yhteiskunnalle.

Sitä pähkinää poliisi ei voi yksin ratkaista, vaan siihen tarvitaan jokaista meistä huomaamaan avun tarve ja ohjaamaan sen pariin.

Tärkeä linkki nuoriin on usean kunnan yhteinen etsivän nuorisotyön partio, joka tekee yhteistyötä muun muassa oppilaitosten kanssa tavoittaakseen tukea kaipaavia nuoria (LL 26.10.). Kukaan ei saa kadota.