Petossarjasta epäilty huijarimies vangittu

0

LOIMAA Lounais-Suomen poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi epäiltyjen petosten ja törkeiden petosten sarjassa, joka liittyy naisilta huijattuun omaisuuteen. Asiassa on vangittuna rikoksista epäilty mies. Tapaus siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

Loimaan poliisiasemalla tutkitussa juttusarjassa oli kyse verkossa toimivien seuranhakupalveluiden avulla tehdyistä petoksista, joissa rikoksesta epäilty vetosi asianomistajien tunteisiin ja auttamishaluun. Samaa henkilöä epäillään samassa kokonaisuudessa myös lukuisista tavanomaisemmista nettimyyntipetoksista.

Rikoksista epäilty mies sai lukuisilta eri puolilla maata asuvilta naisilta yhteensä noin 47 000 euroa vetoamalla heidän auttamishaluunsa. Hän kertoi muun muassa vaikeuksista hevosten hoitamisessa.

Poliisi muistuttaa, että uusien tuttavuuksien rahaan ja rahavaikeuksiin liittyviin puheisiin olisi hyvä suhtautua varauksella. Tämän kaltaisissa petoksissa ei välttämättä ole kyse suoranaisesta rahan pyytämisestä.

Henkilölle pyritään luomaan sellainen tunne, että hänen tulisi auttaa toista ihmistä kohtuuttomalta vaikuttavassa tilanteessa. Avuntarve ei kuitenkaan välttämättä ole todellinen.

 

Lue myös:

Huijari iskee usein virtuaalisesti, mutta voi hän koputtaa ovellekin

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä