Pitkän pelin saldona katkera kotitappio

0

Hurrikaani- Loimaa – Perungan Pojat 2-3 (26-28,25-20,25-27,25-22,10-15)

Hurrikaani- Loimaa ja Perungan Pojat tahkosivat lähes kolme tuntia ja täydet viisi erää, ennen kuin voittaja löytyi Loimaan lauantai- illassa. Pelkästään tilastoja selaamalla, voi Hurrikaanin yhtä sarjapistettä pitää jopa yllättävän hyvänä saavutuksena. Kotijoukkueelta petti vastaanottopelaaminen ja nelospaikan hyökkäyspelaamisesta puuttui hyökkäystehot. Santeri Välimaalle jäi lopulta ainoaksi mahdollisuudeksi passata hakkuri Kristers Dardzansille suurin osa passeista. Kaikkiaan latvialaiselle kirjattiin käsittämättömät 77 passia. Ja hyvin mies selviytyi valtavasta urakastaan, vaikka viidennen erän aikana Dardzans väsähti. – Kun vastaanottopeli ei toiminut, jouduimme pelaamaan aika yksinkertaista lentopalloa, Jussi Heino viittasi hakkurin isoon työmäärään. Kun Nooa Marttila pommitettiin vaihtoon, pääsi Adrián Petruf ensimmäisen kerran parketille uuden kotiyleisön edessä. Petruf jäi pari pykälää miinukselle, mutta paikkasi välttävästi Marttilan. – Meillä vastaanotto oli huonoa neljännessä ja viidennessä erässä. Sen jälkeen pelimme meni aika yksipuoliseksi, Heino murehti. Hurrikaanin päävalmentajan mukaan joukkue toteutti torjunta- ja puolustustaktiikka kolmessa ensimmäisessä erässä, mutta sen jälkeen ajatus pelistä katosi.

Rovaniemeläisjoukkue oli myös hakkurinsa varassa, mutta ei niin yksipuolisesti kuin Hurrikaani. Fredric Gustavsson merkkautti 25 pistettä, mutta oli Dardzansia tehokkaampi viidennen erän ratkaisuhetkillä. – Oli hyvä, että saatiin Loimaalta kaksi pistettä mukaan. Itsellä oli vaikeuksia kaikesta huolimatta päästä rytmiin, Gustavsson paljasti.

On jopa ihme, että Hurrikaanin onnistui roikkumaan rovaniemeläisten perässä yhden sarjapisteen verran. Harvoin yhden miehen suorituksilla voi peliä voittaa, mutta lauantaina se oli lähellä. Kaikkiaan 44 pistettä, kuusi ässää ja neljä torjuntaa saalistanut Dardzans näytti, että loimaalaisilla on loistava hakkuri. Mutta tehoja, niitä pitää jatkossa saada tasaisemmin koko joukkueen voimin.

Vaikka kotitappio kirpaisee aina, ei latvialaisvalmentaja Guntis Atarsin joukkue ole heittopussi. Päinvastoin. Gustavssonin lisäksi kanadalaispelaaja Daniel Wetter osoitti olevansa vahvistus. Kun PerPo saa lisää pelikokemusta ja yhteistreenejä alle, voi Atarsin joukkue yllättää tässä sarjassa vielä monet joukkueet.

Hurrikaani palauttelee ja huilaa huolellisemmin, jos Heinon puheisiin on uskominen. Pitkä taistelupeli kulutti molempien joukkueiden fyysisiä voimavaroja, mutta rovaniemeläisten pitää jo sunnuntaina saada itsensä uuteen pelikuntoon. Hurrikaani pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun Loimaalle saapuu Kokkolan Tiikerit.

 

Valtteri Arra