Pohjoinen oli Alastarolle julma – perjantaina Varsinais-Suomen derby

0
AU:lla on perjantaina alkukauden tärkein ottelu. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheiijoiden viime viikonlopun vierailut Torniossa ja Kemissä eivät lihavoittaneet joukkueen pistetiliä. AU kaatui ToPV:lle maalilukemin 4-1 ja FC Kemille 6-1.

Torniolle voitto oli neljäs putkeen heti sarjan alkuun ja Kemi on nyt voittanut puolestaan neljä ottelua viidestä. Etenkin tappio Torniolle tuntui alastarolaisittain erittäin kitkerältä, sillä ne jotka seurasivat ottelua muualta kuin tekstitelkkarista, näkivät kumpi joukkue peliä vei mielensä mukaan. Harvoin Futsal-Liigassa on nähty yhtä dominoivaa AU:ta kuin Torniossa.

Etenkin ensimmäinen jakso oli täysin yhtä päätyä, mutta AU hakkasi päätään seinään. Kukin vuorollaan kävi yrittämässä maalintekoa, mutta tuloksetta. Tornio iski puolestaan yhdestä harvoista paikoistaan kuusi sekuntia ennen taukosummeria, pukukoppimaali. AU ei osumasta lamaantunut, mutta jotain puristusta se lisäsi. Toinen jakso jatkui viininpunaisten hallintana, mutta kotijoukkue alkoi saamaan myös omat mahdollisuutensa AU:n hyökätessä.

Hiljalleen ToPV lisäsi pelitapahtumien vastaisesti johtonsa neljään maaliin. Näistä viimeinen oli tyhjiin, kun AU haki kavennusta lentävällä maalivahdilla. Tehokkuus ja loistava maalivahtipeli oli se, jolla Tornio vei pelin nimiinsä. AU:lle ei jäänyt ottelusta mitään muuta hävettävää kuin viimeistelyn taso. Nähdyillä maalipaikoilla olisi verkon pitänyt heilua reilusti yli viisi kertaa. Purppuralohikäärmeiden ainokaisen iski Ilari Mettälä yläkulmalaukauksellaan. Syöttäjänä toimi 17-vuotias Aake Alisaari, jolle tehopiste oli liigauran ensimmäinen.

Kemissä ottelu oli lukemien ja tapahtumienkin puolesta vähemmän jossittelua herättävä. Viime kauden pronssijoukkue oli jäätävässä iskussa ja piti alusta alkaen hurjaa tempoa. Kemi pääsi iskemään tuoreilla jaloilla AU:n kimppuun, sillä heillä ei ollut alla peliä lauantailta toisin kuin vierailijoilla. Maalilla debytoinut Joel Salonen otti ensimmäisellä jaksolla hyviä koppeja ja piti Kemin vain parin maalin etäisyydellä ensimmäisellä jaksolla. AU sai myös Kemiä vastaan luotua hyvin maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä soi sama virsi, jonka nimeksi olisi voinut antaa ”Ei tänään.”

Toisella jaksolla AU:n koneesta loppui bensa ja oli aika kierrättää pelaajia ja kerätä lähinnä hyvää fiilistä ja onnistumisia kohti seuraavia haasteita. Kemi teki muutaman lisämaalin, joista pari syntyi harmillisesti kulmapotkuista. Myös Purppuralohikäärmeiden ainoa osuma syntyi erikoistilanteesta, kun Aleksi Pekonen ampui sivurajasyötön voimalla takakulmaan.

AU-kapteeni Tuomas Happonen summasi Meri-Lapin reissun annin.

– Tosi iso pettymys. Kolmea pistettä lähdettiin minimissään hakemaan. ToPV -peli oli tosi hyvää. Siitä olisi pisteet kotiin ollut otettavissa. Kemi -pelissä oikea joukkue voitti, ei oikeen saatu tarvittavia jalkoja tuohon peliin. Kokonaisuudessaan kehitettävää jäi maalinteossa, mitä tarvitseekin heti alkaa parantamaan, jos meinaa pisteitä peleistä saada, Tuomas kommentoi.

Pitkä viikonloppu yhdessä hitsaa myös joukkuetta yhteen ja uudet tulokkaat pääsevät sinuiksi vanhojen konnien juttujen kanssa.

– Totta kai nuo pitkät reissut on hyviä hetkiä parantaa joukkuehenkeä. Meillä on hyvä joukkuehenki ollut aina, ja on kyllä uudet pelaajat päässyt hyvin messiin niin kentällä kuin sen ulkopuolella.
Tämä lupaa hyvää perjantaina pelattavaan Varsinais-Suomen derbyyn, jossa AU kohtaa sarjan hännillä olevan Turun Pallokerhon.
– Se on niin sanottu kuuden pisteen peli, pakkovoitto, Happonen julistaa.
AU – TPK alkaa perjantaina Loimaan liikuntahallilla klo 19.30.