Power Cup järjestetään Loimaalla vuonna 2025

0
Kuva: LL / Arkisto

LENTOPALLO Jankko lentopallo ja Hurrikaani-Loimaa toimivat vuoden 2025 Power Cup -turnauksen järjestäjinä. Perjantaina järjestäjien tietoon tullut valinta julkistettiin ennen lauantaisen Hurrikaani–Savo-ottelun alkua. Edellisen kerran maailman suurin lentopalloturnaus pidettiin Loimaalla vuonna 2006.

– Ollaan todella tyytyväisiä. Tämä on koko Loimaan urheilujuttu. Uskon, että tämä kaksi ja puoli vuotta on juuri sopiva aika järjestää tapahtuma, Jankko lentopallon toiminnanjohtaja Katariina Kojo kommentoi.

Suunnitelmia ja alustavia sopimuksia esimerkiksi majoituksien, ruokailuiden ja käytettävien tilojen suhteen järjestäjät ovat valmistelleet jo tapahtuman hakemisen yhteydessä.

– Tämä on kaupungin kanssa suunnittelua myös siltä osin, että ei olisi kiva yllätys, jos joku iso koulu olisi silloin remontin vuoksi pois käytöstä.

OSALLISTUVIA joukkueita saapuu paikalle Kojon varovaisen arvion mukaan yli 800 ja kävijöitä Power Cup tuo alueelle yli 10 000. Turnausta varten rakennetaan yli 200 pelikenttää pesäpallostadionin ympäristöön sekä tarvittaessa myös Keskuskoulun ja jäähallin pihoille.

Tapahtuman järjestäminen vaatii 700 talkoolaista.

– Aivan järkyttävän suurilta määriltähän nuo edellä mainitut luvut nyt kuulostavat, kun ne sanoo ääneen.

– Vielä ei ole jaettu talkoisiin ilmoittautumislomakkeita. Voi olla, että tällä kaudella aletaan jo kyselemään, että kuka mitäkin hommaa haluaa tehdä, Kojo nauraa.