Tappeluun yllyttämisestä saattaa joutua rikosvastuuseen

0

Sosiaalisessa mediassa (some) leviää huhu, jonka mukaan Loimaan seudulla järjestettäisiin nuorten joukkotappelu tulevana viikonloppuna. Vastaavanlaista huhua levitettiin somessa myös viime viikonloppua koskien (LL 8.10.).
Poliisi varautui viime viikonloppuun valvomalla Loimaan seudulla tavanomaista vahvemmin resurssein.
– Halusimme näkyä ja ennaltaehkäistä tehokkaasti myös olemalla nuoriin ja heidän huoltajiinsa yhteydessä muun muassa koulujen kautta. Suunnitelma toimi, sillä emme havainneet viikonloppuna mitään tavanomaisesta poikkeavia järjestyshäiriöitä, Loimaan poliisiaseman rikoskomisario Valtteri Kemppi sanoo.
Hänen mukaansa poliisi on hyvin tietoinen myös tulevaan viikonloppuun liittyvän tappelun lietsomisesta.
Rikoskomisario toteaa, että tappeluun yllyttämisestä saattaa joutua rikosvastuuseen, mikäli jokin vakavampi väkivaltarikos tapahtuu.
– Muun muassa sen takia somessa tai muuten tapahtuvaan materiaalin levittämiseen ei tule suhtautua välinpitämättömästi.
– Olemme valmiudessa ja partioimme kuten yleensäkin. Loimaan poliisiasema on osa Lounais-Suomen poliisilaitosta, ja saamme vahvistettua resurssejamme tarvittaessa nopeastikin.
Kemppi toivoo, että kodeissa keskusteltaisiin asiasta ja otettaisiin vastuuta nuorten vapaa-ajan vietosta.
– Nuoret kannattaa pitää kotona, jos on tiedossa, että he olisivat hankkiutumassa paikkoihin, joissa on väkivallan uhkaa.
Kemppi arvelee, että joukkotappeluhuhut ovat ainakin osittain tekemällä tehtyjä vastakkainasetteluja ja provosointia. Toisaalta hän toteaa, että kylien välisiä nahisteluja on ollut ”aina”.
– Nykyään nämä huhut leviävät nopeasti somessa, jossa julkaistaan kaikenlaista materiaalia muutenkin aivan valtavia määriä.