Varsinais-Suomen derbystä äityi trilleri – AU päihitti TPK:n

0
Viime kaudella Alisaari sai tuuletella muun muassa Riku Tammisen (vas.) kanssa. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat avasi Futsal-Liigassa tämän kauden voittotilinsä, kun se kaatoi Varsinais-Suomen derbyssä Turun Pallokerhon maalein 5-4. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla, kun jännitysnäytelmän varsinainen peliaika päättyi tasatilanteessa 4-4.

Ottelu oli AU:n osalta hyvin kaksijakoinen. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen pelistä ei tullut Loimaan liikuntahallissa yhtään mitään. Alastaro sai rakennettua vain pari maalipaikkaa ja oli ajoittain isoissa vaikeuksissa turkulaisten prässin kanssa. Pelaaminen meni tämän vuoksi liikaa roiskimiseksi.

Viininpunaisista näkyi tietynlainen jännitys, sillä jokainen tiesi ottelun panokset. TPK:lle ei saanut missään nimessä hävitä. Heikko puoliaika näkyi lopulta konkreettisesti myös tulostaululla, kun TPK iski kaksi komeaa maalia.

AU tuli toiselle jaksolle kuitenkin täysin uudella ilmeellä. Joukkue tykitti peräti vain kuudessa minuutissa neljä osumaa, kun Jani Luoma osui kahdesti ja Aake Alisaari sekä Tuomas Happonen iskivät maalit mieheen. Alisaarelle osuma oli liigauran ensimmäinen.

Nyt Purppuralohikäärmeet näytti sitä peliä, jota siltä odotettiin heti alusta. Kaikki olivat asennoituneet niin, että turkulaisilla pyyhitään niin sanotusti lattiaa. TPK reagoi fiksusti AU:n tulitukseen ja katkaisi hyvä draivin ottamalla lentävän maalivahdin käyttöönsä hyvissä ajoin, kun ottelua oli vielä yli kymmenen minuuttia pelikellossa. Valkopaidat pyöritti rauhassa ylivoimapeliä, joka tuotti lopulta heidän tavoittelemat kaksi maalia, jolla peli kääntyi jälleen tasalukemiin. TPK selvästi tyytyi siihen, että se pääsi edes jatkoajalle.

Yksi huomionarvoinen asia oli se, että TPK pelasi peräti 12 viimeistä minuuttia ja jatkoajan virhetili täynnä. Siinä kohtaa muutoin hyvin tehtävästään suoriutunut tuomarikaksikko laittoi pillit taskuun, eivätkä enää puhaltaneet TPK:lle rikkeitä, vaikka esimerkiksi Ilari Mettälä kaadettiin kertaalleen kovin ottein ja vihellys olisi ollut päivän selvä, jos siitä ei olisi seurannut tiukassa pelissä AU:lle kymmenen metrin rangaistuspotkua.

Jatkoajalla AU ratkaisi itselleen voiton Teemu Virtasen tarkalla laukauksella vasempaan alakulmaan. Tulosta voi pitää minimisuorituksena surkean ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta oman kahden maalin johtoaseman menettäminen tuntui rahtusen kismittävältä. Jatkoaikavoitosta voittaja saa kaksi pistettä ja häviäjä yhden. Jos AU olisi voittanut varsinaisella peliajalla, olisi se saanut täydet kolme pistettä ja TPK nolla.

17-vuotias Aake Alisaari antoi omat kommenttinsa derbyvoiton jälkeen. Ottelun tunnelma oli hänelle mieleen tämän kauden ennätysyleisön edessä.

– Heti alusta huomasin, että tunnelma oli tavallista sähköisempi ja kaikilla oli suuri halu voittaa. Ensimmäisellä puoliajalla pelimme oli liian staattista, emmekä pystyneet hyviin hyökkäystilanteisiin kovan vastustajan prässin alla.

– Kun saimme kunnolla maaliahahanat auki, se oli huikea fiilis. Saatiin yleisö hienosti mukaan ja siitä sai boostia, Aake kertasi.

Ensimmäisen liigamaalin iskeminen oli hänelle ikimuistoinen hetki.

– Maalin tekeminen on aina mahtavaa, mutta onhan siinä erilainen tunne kun saa tehtyä sen ensimmäisen liigamaalin. Siitä sai paljon itseluottamusta.

AU:n on hyvä jatkaa tekemistä maukkaan voiton jälkeen, kun koko joukkue on lopulta nyt käytettävissä. Henri Saarinen palasi maalivahtiosastolle jo TPK:ta vastaan ja myös jalkapallokautensa päätökseen saanut Mikke Louhela starttaa kautensa AU:n seuraavassa ottelussa.