Alastaron bensa loppui Ylivieskassa

0
Tuomas Happonen odottaa joukkueeltansa enemmän. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat kärsi isänpäivänä tappion Futsal-Liigassa Vieska Futsalille maalein 5–1. Ylivieskassa pelattu ottelu oli AU:n osalta hyvin kaksijakoinen. Puoliajalle siirryttiin vielä tasatilanteessa 1–1.

AU:n olisi, jälleen kerran, pitänyt iskeä luoduista paikoistaan huomattavasti paremmalla prosentilla maaleja. Tälläkin kertaa maalisaldo jäi tasan yhteen, ja se ei riitä pisteisiin kokeneita liigajoukkueita vastaan. Alastaro siirtyi sunnuntain ottelussa johtoon jo neljännellä minuutilla, kun työteliäs laituri Otto Rouhiainen onnistui matalalla pomppukudillaan.

AU:lla oli useampi tilaisuus lisätä johtoaan, mutta edes rangaistuspotkusta ei saatu sisään.
Vieska toi pelin tasoihin vajaan vartin kohdalla, kun se iski tehokkaasti vastaan heti AU:n rintamahyökkäyksen jälkeen. Venezuelan maajoukkuemies Nelson Bello nautti tilaisuudestaan ja ampui pallon voimalla Viljami Järvisen selän taakse. Bello oli vaikea pelaaja pideltäväksi maajoukkuekaverinsa Henry Gutierrezin lisäksi.

Toisen jakson alku oli alastarolaisittain kammottava. Vieska iski melko tiiviiseen tahtin kolme maalia. AU:n ei liikkunut pää eikä jalka tarpeeksi nopeasti. Vieska pääsi iskemään tyhmistä kommunikaatio- ja merkkausvirheistä. Tilanteessa 4–1 Purppuralohikäärmeet yritti päästä peliin mukaan lentävällä maalivahdilla, kun peliä oli seitsemän minuuttia jäljellä. Tämä yritys tuotti vain yhden takaiskun omaan päähän. Lopputulos ei kerro ottelun voimasuhteista hirveästi, mutta joukkueiden tehokkuudesta se kertoo oleellisen. Lähes koko alkukauden Alastaroa vaivannut tehottomuus nosti päätään jälleen Ylivieskassa. Lisäksi kotijoukkue oli paremmalla jalalla liikenteessä, mikä korostui toisella jaksolla.

Mikke Louhela pelasi vihdoin kauden ensimmäisen matsinsa AU-paidassa, mutta vastapainona AU:lta olivat vaivojen vuoksi sivussa muun muassa Ilari Mettälä, Juuso Loponen ja Rei Hoda, jotka olivat tähän asti olleet joka pelissä mukana. Hoda on sivussa viikkoja, mutta kaksi ensinnä mainittua ovat toivottavasti jo tulevassa torstain Espoo-pelissä mukana.

AU-kapteeni Tuomas Happonen pettyi joukkueensa sunnuntain esitykseen.

– Tämä on maalintekopeli, meillä se sakkaa, eikä puolustettu tarpeeksi hyvin. Vieska oli rohkeampi pallon kanssa kuin me ja rankaisi paikoistaan. Ei ole parhaimpia reissuja, kun lähdet toiselle puolelle Suomea häviämään ja saat mukaasi nolla sarjapistettä, Happonen summasi vajaat 20 tuntia kestäneen pelimatkan antia.