Asuntojen vuokriin maltilliset korotukset

0
Toimitusjohtaja Hanna Rannanperä huolehtii Loimaan kaupungin omistamista vuokra-asunnoista. Nurmen alueella sijaitsevaan kerrostaloon uusittiin tänä kesänä ikkunoita ja ovia. Kuva: LL arkisto/Pasi Salo

Loimaan kaupungin omistamien vuokra-asuntojen vuokraa korotetaan ensi vuoden alusta alkaen keskimäärin 13 sentillä neliöltä. Esimerkiksi 50-neliöisen kaksion vuokra nousee siis keskimäärin 6,5 euroa kuukaudessa.
– Korotuksen jälkeen vuokra on 8,82 euroa neliöltä suurimmassa osassa taloistamme, Kiinteistö oy Loimaan Vuokra-asuntojen ja Hulmin Huollon toimitusjohtaja Hanna Rannanperä toteaa.
Viime viikolla päätetyt vuokrankorotukset ovat maltillisemmat, mitä vielä kesän lopulla pelättiin (LL 9.10.). Korotuksilla pyritään kattamaan jo toteutunut ja ensi vuonna odotettavissa oleva kustannusten nousu.
– Korotuspainetta jää ensi vuoden syksyyn, jolloin päätetään vuoden 2024 vuokrista, Rannanperä arvioi jo nyt.
Loimaan kaupunki omistaa noin 500 vuokra-asuntoa. Niistä valtaosaa hallinnoi Kiinteistö oy Loimaan Vuokra-asunnot. Loput asunnot kaupunki omistaa suoraan.
Kiinteistö oy Loimaan Vuokra-asuntojen liikevaihto oli viime vuonna lähes 2,5 miljoonaa euroa.
Suuri osa kaupungin kiinteistöosakeyhtiöön kuuluvista vuokra-asunnoista on rahoitettu valtion arava- tai korkotukilainalla. ARA-asuntoja säätelevät tiukat normit. Ne takaavat edullisen vuokra-asumisen ja estävät suurten liikevoittojen tavoittelun.