Jaakko Kankare tähtää ammattimaiseen frisbeegolfiin

0
Jaakko Kankare panosti kauden 2022 täysin frisbeegolfiin, mikä oli mahdollista sponsoreiden avulla.

FRISBEEGOLFIN suosio on viime vuosina kasvanut hurjasti. Frisbeegolfliiton tilaston mukaan vuoden 2016 jälkeen seurojen jäsenten määrä on miltei tuplaantunut. Yhä useampi siis löytää lajin pariin, vaikka se ei Suomessa vielä olekaan kovin tunnettu.

Alastarolainen Jaakko Kankare sai ensikosketuksensa frisbeegolfiin noin seitsemän vuotta sitten. Muutaman vuoden ajan hän harrasti lajia satunnaisemmin, muutaman kerran viikossa, mutta jo ensimmäisten kilpailuiden jälkeen hänen kalenterinsa alkoi täyttymään lähiseudun kilpailuista.

– Kolme vuotta sitten ostin itselle frisbeegolfliiton kilpailulisenssin, joka oikeuttaa kilpailemaan liiton alaisissa ammattilaisten ja amatöörien kilpailuissa, Kankare kertoo.

Urheilua Kankare on harrastanut ihan pikkupojasta asti, ja jalkapallo pysyi aikuisikään asti hänen ykköslajinaan. Lapsena hän kävi läpi lajeja laidasta laitaan; palloilua, yleisurheilua ja hiihtolajeja. Pikkuhiljaa mukaan tullut frisbeegolf on kuitenkin vienyt mennessään, ja nyt Kankare haaveilee jo hieman lajin ammattilaisuudesta.

Mielessä on haave sopimuksesta kiekkovalmistajan kanssa tulevaisuudessa, mutta sen saavuttaminen vaatii todella hyvin pelatun kauden.

Kankare on ehtinyt jo tähän mennessä keräämään useita onnistuneita kilpailusuorituksia urallaan. Hän nimeää yhdeksi suurimmista onnistumisistaan vuoden 2020 ensimmäiset liiton alaiset amatöörikilpailut Salon Tupurin frisbeegolfradalla, joissa toisen kilpailukierroksen jälkeen hän vei voiton kotiin. Viime vuonna hän aloitti kiertämään Suomen SM-kiertuetta, Prodigy Disc Pro Touria. Tämä kausi päättyi Tampereella, jossa hän pelasi itsensä toiselle sijalle.

– Tähän oli hyvä lopettaa kausi 2022, johon mahtui paljon hyviä kierroksia ja onnistumisia, mutta oli myös vaikeampia hetkiä, jolloin oikein mikään ei tuntunut sujuvan.

Ensi kauden tavoitteisiin kuuluu Suomen kärkipelaajien haastaminen sekä mahdollisen paikan saaminen Suomessa pelattavaan European Openiin, jossa kaikki maailman parhaat pelaajat kilpailevat. Tällä hetkellä Kankare viettää vielä taukoa treenaamisesta mutta kertoo aloittavansa marraskuussa jälleen säännöllisen harjoittelemisen niin punttisalin, lenkkeilyn kuin heittotreenienkin osalta.

– Kehityskohteet ovat tiedossa, ja niihin asioihin haluan ensi talvena aikana panostaa.

Kankare edustaa frisbeegolfseura Mukia, jonka jäsenet haluavat perustaa Loimaalle uuden frisbeegolfradan. Näillä näkymin uusi ratahanke toteutuu jo ensi kesän aikana.

– Toivottavasti Loimaalle saataisiin kilpatason rata. Se varmasti nostaisi lajin harrastajamäärää ja kilpailujen määrää myös Loimaalla, Kankare toteaa.