Jännitysnäytelmä päättyi lopulta Hurrikaanille

0

Hurrikaani- Loimaa – Vantaa Ducks 3-2 (17-25,25-18,23-25,25-18,16-14)

Keskiviikko- illan Mestaruusliigaottelu päättyi monien tilanteiden kautta kotijoukkue Hurrikaanille. Kotiyleisö sai nähdä viiden erän verran täysin ennalta- arvaamatonta lentopalloa. Missään vaiheessa ottelun voittajaa ei kyennyt etukäteen ennustamaan. Vaikka avauserä meni selväsi vantaalaisille, toinen erä puolestaan yhtä selvästi kotijoukkueelle. Pitkän erätauon jälkeen pelin tapahtumat tasaantuivat, ja lopulta ratkaisua jouduttiin hakemaan viidennen erän jatkopalloilta saakka. Siinä Hurrikaani oli terävämpi ja huolellisempi, Ducksin sortuessa virheisiin. Ottelussa ensimmäisen kerran avaukseen pääsi Miro Leinonen, joka käytti heti avautuneen tilaisuuden hyväkseen lähes täydellisesi. Alkukaudella Leinonen kärsi lievistä polvivammoista, mutta on viimeisen kuukauden aikana päässyt harjoittelemaan ilman kipuja. – Hyvä fiilis oli päästä pelaamaan. Meillä on neljä tasaista keskipelaajaa, ja kilpailu peliajasta on kova, Leinonen valaisi tilannetta.

Jos Leinonen oli Hurrikaanin ratkaisupelaajia, samaa voidaan sanoa vieraiden Henrik Porkasta. Aikoinaan myös Hurrikaanissa kaksi kautta pelannut keskipelaaja oli vantaalaisten täsmäase. Porkka aloitti pommituksen jo avauserässä syöttäen kolme ässää, ja kaikkiaan keräsi 14 pistettä ja neljä ässää. – Oli kiva palata vanhaan kotiluolaan. Täällä oli katsomossa paljon vanhoja tuttuja, mies paljasti. Porkka sadatteli oman joukkueen virheherkkyyttä, joka lopulta ratkaisi ottelun Hurrikaanille.

Jussi Heino marssitti avaukseen Leinosen lisäksi toiseksi keskipelaajaksi Atro Bergin, ja Lauri Vanhasen tilalle Adrián Petrufin. Normaalista muuttunut kuusikko saattoi alussa sekoittaa isäntien pelaamista, mutta koko ottelun ajan tasaisuus puuttui otteista. – Aika ailahtelevaa pelaamista. Ducks oli joukkueista tasaisempi, me olimme hiukan ailahtelevampia. Erityisesti vastaanottopelaaminen epätasaista, kun se paranee, paranee myös hyökkäyspelaaminen, Hurrikaaniluotsi kertasi.

Ducks- leirissä Juho Rajala sadatteli tiukkojen erien loppuja, joissa vantaalaisvieraat olivat tehottomampia. – Voitto oli tänään kiinni pienistä asioista. Tiettyjä asioita käytiin ennen peliä läpi, mutta ratkaisuhetkillä unohdimme ne kaikki sovitut asiat, Rajala manasi.

Voitto Ducksista kasvatti Hurrikaanin voittoputken neljän ottelun mittaiseksi. Joukkue suorittaa tällä hetkellä käsittämättömän hyvin, kun muistaa, että joukkueen vahvuudesta on poissa Luka Marttila ja Aleksi Muukkonen. – Lauantaina pelataan Iissä PerPoa vastaan, jolle hävittiin eka kohtaaminen Loimaalla 2-3, Heino muistutti. Joulukuussa Hurrikaani pelaa urakalla kotona, sillä on peräti kolme kotipeliä: Valepa, Akaa ja Kyyjärvi.

 

 

Valtteri Arra