Kahvi tarjouksessa – ihanaa!

0
LL Arkisto

Kahvi. Vaatisi paljon palstatilaa, jos avaisi suomalaisten suhdetta kahvinjuontiin. Lyhyesti todettuna kyseessä on juoma, jonka avulla tehdään gradut, yritetään jaksaa kun vauva valvotti yöllä, tarjotaan käsille tekemistä, kestitään häät ja hautajaiset ja sinnitellään työpäivä läpi kun väsyttää. Myös nautiskellaan ja hemmotellaan makunystyröitä, jos erikoiskahvit, paahtoasteiden vertailut ja hyvät aromit kiinnostavat.

Siksi kallistuvaan arkeen ilmestynyt hintalohtu on niin ihana: kahvi on taas tarjouksessa! Tämän viikon alin hintanoteeraus lienee Loimaalla ollut 2,95 paketilta, ja toiseksi paras tarjous vain neljä senttiä perässä. Tuntuvaa säästöä näinä kovien hintojen aikoina, jolloin kahvin normaalihinta lähtee noin kuudesta eurosta paketti. Tarjous siis tarkoittaa, että paketin saa jopa puoleen hintaan.

Tarjoustahdin voi vieläpä ennakoida kalenteria katsomalla. Juhlien lähestyminen, puhuttiin sitten pyhäinpäivästä tai itsenäisyyspäivästä, tarkoittaa yleensä hyviä kahvitarjouksia. Maailman epävarmuuden keskellä on palkitsevaa varmistaa, kuinka tulevat päivät on pelastettu ainakin kahvin osalta. Tarjousten varassa voi kasvattaa kahvinkin kotivaraa.

Asian mittakaava voi olla pieni, mutta näinä aikoina lohtua on pienikin lohtu. Nyt eletty aika ravistelee monia itsestään selvyyksiä. On sopeuduttava, mutta yksi asia pysyy: kahvitarjous vetää kauppaan. AS