Karaokekilpailut tuovat elämään tavoitteellisuutta

0
Pitkälti itseoppinut laulaja Seija Saari kehottaa kaikkia laulunlahjan saaneita nauttimaan kyvyistään. Hän sanoo itse saavansa laulamisesta paljon sisältöä ja iloa arkeensa.

LOIMAA Joka vuosi kolmet tai neljät karaokekisat käyvä Seija Saari sanoo olevansa sen verran kilpailuhenkinen, että laulaminen maittaa paremmin, kun tiedossa on pientä jännitystä.

– Kisojen kautta laulamiseen tulee tavoitteellisuutta, ja se sopii minulle, hän kertoo.

Viimeisin saavutus tuli marraskuun alkupuolella, kun Seija Saari sijoittui DT Karaokemestaruuskisoissa seitsemänneksi naisten yli 55-vuotiaiden sarjassa.

Seuraava mittelö on edessä Eurotähti-karaokekilpailuissa, jonka finaali käydään tammikuussa. Sinne Saari pääsi Järviradion kuuntelijoiden äänillä.

– Haluankin kiittää kaikkia minua äänestäneitä, hän lähettää terveisensä.

Karaokeharrastuksen noin 15 vuotta sitten aloittanut laulaja sanoo sen lähteneen kotiin hankittujen välineiden myötä. Laulaminen on toki kulkenut matkassa aina joko enemmän tai vähemmän, laitteet nostivat innostuksen kuitenkin uudelle tasolle.

Kisoihin valmistautuessaan Saari kertoo harjoittelevansa päivittäin puolisen tuntia. Laulaminen on kuitenkin hänen mukaansa fiilishommaa, eikä siihen voi ryhtyä väkisin.

– Koska tämä on edelleen harrastus, laulan yleensä silloin, kun huvittaa.

Hierojana leipänsä ansaitseva Seija Saari sanoo saavansa laulamisen kautta sisältöä, jaksamista ja iloa arkeensa. Se toimii hänen mielestään myös terapiana, sillä laulaessa pääsee käsittelemään tunteitaan.

– Se voi rauhoittaa mieltä tai toisaalta antaa potkua, jos on hiukan alamaissa.

Mieluiten hän kertoo tulkitsevansa suomalaista iskelmää, mutta myös tango taittuu.

– Mutta välillä vedän show-mielessä myös Robinin Frontside Ollien, hän naurahtaa.

Bravuurikseen hän nimeää Paula Koivuniemen kappaleen Kuin poutasää. Myös muut tunnetut kotimaiset naisartistit ovat hänen listallaan. Erityisen mieleisiä ovat nopeat kipaleet, jotka sopivat Saaren mukaan hyvin hänen luonteelleen.

Muita laulunlahjan saaneita Seija Saari kehottaa käyttämään taitojaan. Hän tähdentää, ettei kynttilää kannata pitää vakan alla, vaan ryhtyä rohkeasti esiintymään.

– Kaikkien ei ole pakko lähteä kisoihin tai ravintoloihin laulamaan, vaan välineet voi ostaa kotiinkin. Tärkeintä olisi kuitenkin nauttia lahjastaan.

Karaokekilpailuja hän pitää siinä mielessä hyvinä, että niissä pääsee esiintymään hyvin matalalla kynnyksellä, jos sellainen viehättää. Kilpailuista saa myös palautetta, joka auttaa kehittämään itseään. Toisaalta Saari sanoo itse saavansa aivan valtavasti motivaatiota myös kanssakilpailijoistaan.

– Kun käyn karaokekisoissa, innostun ja piristyn niistä ihan hirveästi, koska siellä on ihana yhteisöllisyys kaikkien kesken.

Lavalle laittautuminen on Saaren mukaan myös tärkeää, joka tuo itsevarmuutta. Esiintymisessä taas kannattaa luottaa omaan karismaansa, sillä toisia matkimalla ei pötkitä pitkälle.