Kokeilu työttömien ajokorttistipendistä ei mennyt läpi

0
Kuvituskuva: LL Arkisto/TS/Marttiina Sairanen

LOIMAAN kaupunginhallitus ei lämmennyt ainakaan vielä idealle, jonka mukaan kaupunki olisi lähtenyt toteuttamaan kokeilua työttömille suunnatusta ajokorttistipendistä. Hallitus palautti asian uudelleen valmisteltavaksi.

Käsittelyn taustalla on vasemmistoliiton valtuustoryhmän aloite, jossa esitetään tukea työttömien ajokortin hankkimiselle (LL 16.6.). Aloitteessa perustellaan muun muassa, että henkilöauton ajokortti on monessa ammatissa ehto työllistymiselle mutta työttömälle ajokorttiopintojen kustannukset voivat muodostua kohtuuttomiksi.

Alun perin kaupunginhallitukselle esitettiin aloitteeseen vastaamista siten, että kaupunki olisi kokeillut ajokorttistipendiä ensi vuoden aikana ja stipendejä varten olisi varattu 10 000 euroa budjettiin.

Valmistelun mukaan ajokorttistipendillä olisi tuettu vaikeasti työllistyviä työttömiä työpaikan saamisessa ja parannettu työvoiman saatavuutta tehtäviin, joissa tarvitaan ajokorttia tai ammattiajolupaa.

Stipendin suuruus olisi ollut noin puolet ajokortin tai ammattiluvan päivittämisen kustannuksista. Stipendi olisi ollut harkinnanvarainen, ja sen saaminen olisi edellyttänyt mahdollisen tulevan työnantajan puoltoa.

Hallituksen ratkaisu asian uudelleen valmistelusta tehdyn valtuustoaloitteen pohjalta syntyi jäsen Päivi Vanha-Perttulan (kesk.) muutosehdotuksesta.

Jäsen Jorma Rinne (kok.) oli ehdottanut, ettei kaupunginhallitus pilotoi ajokorttistipendimallia.

Kaupunginhallitus päätti hyväksyä Vanha-Perttulan tekemän muutosehdotuksen yksimielisesti.