Kolarissa menehtyi loimaalainen pariskunta

0
LL Arkistokuva.

Loimaa/Peltoinen

Lauantaina myöhään illalla hieman ennen kello yhtätoista Varastokujan ja Hannunkadun risteyksessä tapahtuneessa onnettomuudessa menehtyi vuonna 1999 syntynyt loimaalainen pariskunta.

Henkilöauto törmäsi varastorakennuksen seinään ja syttyi palamaan.

– Paikalle tullut pelastuslaitos sammutti tulipalon, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä onnettomuuden uhrien osalta. Paikalle saapui myös runsaasti nuorisoa ja paikalle järjestettiin kriisiapua, rikoskomisario Tommi Kosunen kertoi sunnuntaina.

Poliisin tutkinnassa oli maanantai-iltapäivään mennessä selvinnyt, että vanhempi BMW-merkkinen henkilöauto tuli Oppipojankadun suunnasta ja kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan suoralla katuosuudella.

Ajoneuvo törmäsi suurella nopeudella heittelehtien teollisuuskiinteistön seinään ja auto syttyi välittömästi törmäyksen jälkeen palamaan. Paikalle osunut sivullinen yritti auttaa ja sammuttaa tulipaloa omalla käsisammuttimellaan.

Palo oli poliisin mukaan kuitenkin niin voimakas ja auton kolarivauriot niin suuria, että vasta tehtävälle hälytetty pelastuslaitos sai palon sammutettua ja tilanteen hallintaan.

Tapahtumapaikalla on 40 km/h nopeusrajoitus, mutta poliisi epäilee kuljettajana toimineen miehen ajaneen tilanteessa huomattavaa ylinopeutta.

– Kapeahko ajorata oli talvisen sään mukaisesti luminen ja liukas, mutta sääolosuhteet eivät kuitenkaan olleet vuodenaikaan nähden poikkeukselliset. Tutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella tapahtuma näyttäytyy vaarallisena ja riskialttiina kaahailuna talvisessa illassa. Tässä tapauksessa riskit toteutuivat peruuttamattomalla tavalla.

Poliisi suoritti tapahtumapaikalla paikkatutkintaa ja teknistä tutkintaa tapahtumayön aikana. Lisäksi poliisi on sen jälkeen puhuttanut ja kuulustellut useita henkilöitä todistajina. Tutkinta jatkuu valvontakameroiden sekä muun materiaalin kartoittamisella ja hankkimisella sekä muulla tutkinnalla.

Poliisi tutkii tapahtumia epäiltyinä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena sekä kuolemansyyn selvittämisenä. Tutkinnassa ei ole saatu viitteitä päihteiden liittymisestä tapahtumiin.