KOPIT Onko aihetta vaihtaa ”harrastepaikkaa”?

0
Kuvituskuva: LL arkisto TS

Energian hinta on noussut pilviin. Syyksi mainitaan aina Venäjän ja Ukrainan välinen sota. Kyllä energian hinnan kallistuminen johtuu EU-maiden Venäjälle asettamista pakotteista ja Venäjän vastapakotteista. Energiaa on riittämiin, mutta kauppaa on tarkoituksella rajoitettu. Energian hintaa on Suomessa osin keinotekoisesti korotettu ja pörssiyhtiöt takovat huikeita voittoja osakkeen omistajilleen. EU:ta voisi kuvailla mätäneväksi kananmunaksi – kansalaiset ajetaan rajoituksilla syvään kurjuuteen.
Kurapöksy

Joitain kertoja olen käynyt nuorta hakemassa HYK:n parkkialueilta. Viimeksi ajeltiin vanhan kansanopiston kautta pois. Ihmettelin kovasti siinä ajellessani, miten opiston tupakkapaikka on roska-astia katoksessa. Toinen havainto, siitä on suora näköyhteys koulun pihalle ja tuolla puolella koulua on yläasteen pihat ja käsityöluokat. Onko aihetta vaihtaa ”harrastepaikkaa”?

Kiitos Loimaan Laatuauton Harri Parikalle nopeasta avusta tiistai-iltapäivällä.
Tate

Kirjoituksessa LL 1.11. vastustettiin asiakasmaksuvapautuksia ja kysyttiin, kuka ne maksaa. Miesten ilmainen armeijapalvelu jatkuvine päivystyksineen vastaa muutettuna yli 5 vuotta siviilityötä. Siinä ovat maksajat.
Antti Nokso-Koivisto

Kansamme on tietysti luonnollisesti jakautunut viisaisiin ja vähemmän viisautta omaaviin kansalaisiin. Vaikka viime aikoina suurinta viisautta, ainakin omasta mielestään hallussaan ovat pitäneet jälkiviisaiden joukko. Jälkiviisaat ovat täyttäneet tiedotusvälineet joissa he haluavat tuoda esille jälkiviisauttaan monien vuosien takaa. Ainakin minusta heppoisinta viisautta, jolla voi jälkikäteen mielipiteensä ilmaista. Etukäden viisaus on todellista viisautta. Vai onko todella niin, että kukaan ei ole niin viisas kun jälkiviisas?
Taisto Levo

Kyllä tuo EU:n touhu on ponnetonta ja naurettavaa. Kohta varmaan taas järjestetään näytelmä, jossa pääosissa ovat pakotteet. Ihan tehotonta ja Euroopalle vähintään yhtä haitallista kuin Venäjälle. Ja Ukrainan kansa kärsii entistä enemmän. Nyt olisi kyllä korkea aika Saksankin lähettää panssareita Ukrainalle ja Puolan ym. maiden hävittäjiä reilusti myös. Ei Putin tokene muuta kuin kova kovaa vastaan laittamalla! Olin tätä mieltä jo sodan alussa. Tarvittaessa Naton pitäisi myös puolustaa Ukrainaa ja samalla koko läntistä maailmaa. Jos Venäjä voittaa sodan ja saa alueita Ukrainasta, se ei kauan tyydy pelkkään Ukrainaan.
Matti Ojala