MIELIPITEET Seurakunnan rahahakkuut

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Torstaina 3.11. Loimaan Lehdessä Laura Kilpiö, Maria Suonpää ja Kerkko Vihava tekivät hyviä kysymyksiä seurakunnan hakkuista.
Loimaan seurakunnalla on suurehko metsälohko myös Metsämaan seurakunnan peruja. Alueella on virkistyskäyttöä ja muun muassa Leader-rahoituksella aikaansaatu luontopolku, jonka yksi haarauma kulkee suojellulle Lahtisen puronvarsilehdolle.
Puronvarren toinen puoli on jo suojeltu yksityisen toimesta. Nyt olisi seurakunnan vuoro. Koko Koijokivarren pohjoispuolinen metsä valtatie yhdeksältä Metsämaan pappilaan saakka tulisi suojella.
Keskustelin Suomen metsäkeskuksen asiantuntijan kanssa seurakunnan mahdollisuudesta pysyvään suojeluun. Kyse on alueen luontoarvoista ja kokonaisuudesta. Päätöksen pysyvästä suojelusta ja korvauksesta tekee Ely-keskus. Seurakunnalle ohjautuva korvaus on merkittävä. Monet kunnat ja seurakunnat ovatkin suojelleet Metso-ohjelman kautta metsiään. Julkisyhteisöjen tulisi olla edelläkävijöitä eikä perässä kulkijoita.

Pauli Salminen