MIELIPITEET Seurakunta on meitä varten – äänestäthän sinäkin!

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Pian kaikilla 16 vuotta täyttäneillä kirkon jäsenillä on oikeus äänestää seurakuntavaaleissa. Vaaleissa valitaan kirkkovaltuuston jäsenet, jotka päättävät useimmista seurakunnan toiminnan suuntaviivoista. Äänestysprosentti jää usein pieneksi, vaikka lopputulos vaikuttaa meihin jokaiseen. Siksi toivon, että juuri sinäkin käyt äänestämässä – pyydä vaikka vielä kaveri mukaan.
Oletko joskus kokenut ulkopuolisuutta osallistuessasi seurakunnan toimintaan? Osaatko käyttäytyä oikein, tunnetko jumalanpalveluksen etiketin tai ovatko elämäntapasi soveltuvat seurakuntalaiselle? Seurakunta on ihmisten yhteisö, ihmisten jotka usko on tuonut yhteen. Meidän tehtävämme ei ole tuomita, vaan toivottaa tervetulleeksi, osoittaa myötätuntoa ja kulkea yhdessä samaa matkaa.
Seurakunta kannattelee meitä kaikissa elämän vaiheissa… kasteesta lapsuusajan kerhoihin, koulutien siunaamiseen ja rippikouluun. Kaikissa elämän vaiheissa on seurakunta mukana. Kasteessa, avioliittoon astuessa ja vainajia muistellessa. Monet meistä käyvät kirkossa vähintään jouluna, ja mitä enemmän katseet kääntyvät tuonpuoleiseen, sitä enemmän usein löydämme lohtua armosta ja Herran rauhasta.

Minulle seurakunta on aina tarkoittanut ensisijaisesti yhteisöä, joka pitää meistä huolta. Sellaista yhteisöä, jota ohjaavat lähimmäisenrakkaus ja myötätunto. Yhteisöä, josta aina löytyy joku joka välittää, jolla on aikaa ja halua kuunnella, auttaa ja kulkea rinnalla. Yhteisöä, joka toivottaa kaikki tervetulleeksi – ketään syrjimättä ja arvostelematta, torjuu yksinäisyyttä saattamalla ihmisiä toiminnassaan yhteen.
Toivon, että jokaisen suodaan ilmaista uskoa omalla tavallaan – yksityisesti tai näkyvästi, omannäköistä elämää eläen, lähimmäistä rakastaen. Että jokaisen tapaa uskoa ja elää pidetään yhdenvertaisena, ja kaikille on sijaa seurakunnan toiminnassa. Että ketään ei käännytetä seurakunnan ovelta pois tai tuomita hänen taustansa, ominaisuuksiensa tai elämäntapojensa vuoksi. Kannustan seurakuntaa järjestämään toimintaa kaikenlaisille ihmisille – ikään ja taustaan katsomatta, vähemmistöt huomioiden.
Seurakunta koskettaa meitä jokaista – myös sinua. Käytäthän äänioikeuttasi!

Maria Suonpää
seurakuntavaaliehdokas
Vihreä kirkko -ryhmä

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä