PÄÄKIRJOITUS Verojen maksamista ei tarvitse hävetä

0
LL Arkisto/TS

Suomalainen palkansaaja ansaitsee vuodessa keskimäärin 38 000 euroa. Mitä liikkuu tällaisen tavallisen palkansaajan mielessä, kun hän lukee Veropäivän uutisia?

Viime vuosina on ollut selkeästi huomattavissa, että kateuden katku on vähän hälvennyt Veropäivän liepeiltä.

Suuret tulothan eivät ole häpeä – menestys tarkoittaa, että on tehty kaupaksi käyviä tuotteita ja luotu kenties työpaikkoja, joita tarvitaan. Pääomatuloja on toivottavasti investoitu hankkeisiin, jotka edelleen luovat parempia tuotteita, kilpailukykyä ja työpaikkoja.

Maksamistaan veroista avoimesti kertovat yritysjohtajat ovat viestittäneet, että veroja pitää maksaa maalle, jolta jokainen meistä on paljon saanut – että menestyjällekään ei ole häpeä maksaa veroja. Ennemminkin häpeällistä on niiden pakoilu. KU

P.S. Uutiset tai vastuullinen media ei ole leikin asia ja otamme täällä Loimaan Lehdessä vastuumme vakavasti. Meiltä kuitenkin pyydetään säännöllisesti myös kevyempää sisältöä – sitä tarjoillaan tänään keskiaukeamallamme, jossa olemme yhdessä lukijoidemme kanssa leikitelleet paikallisilla paikannimillä ja kääntäneet niitä englanniksi. Toivomme, että nautitte arvoituksista ja samalla kartutetaan kotiseututuntemusta!