Power Cup 2025 -suunnittelu käynnissä – järjestäjät toivovat muidenkin hyödyntävän turnausta

0
Power Cup vuonna 2006 Loimaalla täytti pesisstadionin katsomon.

Majapaikat. Ruokailut. Kuljetukset. Pelikentät. Opastukset, vierailupäivän parkkipaikat, iltaohjelmat ja vaikka mitä muuta, Katariina Kojo , Valtteri Arra ja Anssi Rämö Jankko lentopallosta ja Hurrikaani-Loimaasta listaavat.

Maailman suurimman lentopalloturnauksen järjestämisessä riittää yksityiskohtia mietittäväksi ja työstettäväksi. Nyt on onneksi vielä aikaakin miettiä, sillä turnaus järjestetään Loimaalla kesäkuussa 2025.

He toivovat, että niin kunnissa kuin yrityksissä ja muissa yhteisöissä otettaisiin kuitenkin koppia asiasta jo nyt ja kukin ryhtyisi itse ja yhdessä muiden kanssa suunnittelemaan miten tapahtumaa voisi hyödyntää – mitä kerrottavaa ja näytettävää tulijoille olisi?

– Kaupunkiin on tulossa 10 000–12 000 ylimääräistä ihmistä neljäksi päiväksi, he muistuttavat.

– Laji on turnauksessa lentopallo, mutta toivomme, että tämä nähtäisiin yhteisenä asiana, sillä kaikki pystyvät tätä hyödyntämään.

Turnaukseen osallistujat majoitetaan ja muonitetaan Power Cupin puolesta, mutta muut kävijät tarvitsevat ruoan lisäksi majapaikan ja muita palveluita.

– Ja moni perhe on liikkeellä tosi ajoissa, eli majapaikat varataan aikaisin.

Sen vuoksi tietoa alueen palveluistakin pitää olla jaossa jo hyvissä ajoin.

Vuosikausia Power Cupeissa käyneenä Katariina Kojo huomauttaa, että itse asiassa moni perhe yhdistää turnausreissun kesän lomareissuun, eli tulijoita voisi houkutella viettämään seudulla pidemmänkin aikaa.

Kesän Kauhavan Power Cupin onnistuneesta houkuttelusta kertoo se, että sekä Katariina Kojo että Valtteri Arra suunnittelevat sinne reissua omien perheidensä kanssa. Samoin muutaman vuoden takainen turnausisäntä, talvikaupunkina tunnettu Rovaniemi onnistui vakuuttamaan loimaalaiskävijät siitä, että siellä on myös kesäaikana tekemistä.

– Loimaa on niin hyvä paikka tälle turnaukselle kuin olla voi, kun ollaan keskellä lentopalloilevaa Suomea.

Power Cup järjestettiin Loimaalla edellisen kerran 2006. Tulevan turnauksen järjestämisessä auttaa, että kaikki tekeminen on silloin dokumentoitu hyvin. Myös tapahtuman silloinen onnistuminen kantaa edelleen.

– Talkoisiin on jo ollut tulijoita, kolmikko kiittelee ja kertoo, että joku on kysellyt pääseekö samoihin hommiin kuin 2006, kun silloin oli ollut niin mukavaa ja kiva porukka.

Viralliset talkoolistat ovat vasta tulossa, mutta vapaaehtoisia tullaan tarvitsemaan mitä moninaisimpiin tehtäviin noin 700.

– Mittakaava on vaan niin iso. Viimeksi yksistään kylttejä tekstasi kuusi henkilöä monta viikkoa, Katariina Kojo tietää ja huomauttaa, että esimerkiksi pelkkiä WC-opasteita pitää olla monenlaisia.

Ensimmäinen yhteistyökumppaneille suunnattu tilaisuus pidettiin jo pari viikkoa sitten ja mukana oli niin viranomaisia kuin paikallisten yritysten sekä Loimaan, Jokioisten ja Pöytyän kuntien edustajia.

Järjestelyorganisaatio viestitti esimerkiksi kunnille sitä, että toivottavasti juuri Power Cupin aikaan ei lähiseudun kouluja olisi mittavasti remontissa, jotta joukkueet saadaan majoitettua.

– Samoin toivotaan, että jos uusi liikuntahalli on tulossa, sen rakentamisessa edettäisiin niin, että se valmistuisi ennen turnausta tai rakentaminen aloitettaisiin vasta sen jälkeen, jotta turnausta ei tarvitsisi järjestää rakennustyömaan keskellä.

Tilaisuudessa muistutettiin niin turvallisuusnäkökohdista kuin jätemäärien ennakkoarvioinnin ja lajittelun ohjeistuksen tärkeydestäkin.