Puhtia löytänyt Hurrikaani päihitti harvahampaisen tiikerilauman

0
Hurikkaani kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella paikallisvastustaja Raision Loimun. Kuvassa palloa toimittaa kenttään Miika Haapaniemi. Kuva: LL Arkisto / Juuso Riponiemi.

LENTOPALLO Hurrikaani-Loimaa–Kokkolan Tiikerit 3–1 (20–25, 25–19, 27–25, 25–17).
Loimaan liikuntahallin parketille asteli keskiviikkona kaksi edellisissä otteluissaan virheisiin kaatunutta joukkuetta. Hurrikaanilla oli takanaan historiallinen tappio PerPolle, ja Tiikerien hyvät erien alut Akaa-Volleytä vastaan kaatuivat omiin syöttövuoroihin.
Voisi siis kuvitella, että verkon molemmille puolille asettui hyvin valmistautunut ja sisuuntunut joukkue. Molempien otteista valmistautuneisuus ja sisukkuus loistivat kuitenkin poissaolollaan, eikä kumpikaan joukkueista saanut otetta pelistä.
– Ei oltu valmiina heti pelaamaan, ja se on sitten tuon näköistä, Hurrikaanin parhaana palkittu Peter Vuorinen pahoitteli.
Tiikerit teki ensimmäiseen erään viisi syöttövirhettä, ja vastaanotto oli heikkoa, mutta silti hyvin puolustaneet kokkolalaiset hallitsivat ensimmäistä erää. Hurrikaanin hyökkäykset olivat tehottomia, ja puolustus ei päässyt kiinni Tiikerien monipuoliseen hyökkäyspeliin.
– Ainakin se tyydyttää, että parannettiin pelin edetessä. Alku ja ensimmäinen erä olivat aika hätäistä tekemistä, eikä löytynyt missään vaiheessa rauhaa meidän hommiin, Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino kommentoi.
Toisessa erässä Hurrikaanin tekeminen parani hieman, Tiikerien ei. Santeri Välimaan johtamat loimaalaishyökkäykset eivät olleet liikaa hakkuri Kristers Dardzansin varassa, vaan tulitukea tuli myös laidoilta ja keskustasta. Toista kertaa Hurrikaanin paidassa esiintynyt Adrian Petruf on parantanut otteitaan erä erältä, vaikka Heinon mukaan slovakialainen on Hurrikaanin pelitavan suhteen vielä täysin raakile.
– Eihän poika ole ollut kuin pari kolme viikkoa vasta mukana treeneissä, niin on hyvin vaikea päästä meidän peliajatukseemme käsiksi.
– Ja kun puhutaan meidän yleispelaajistamme, niin semmoinen tilannetaju ja ymmärrys, että koska tehdään mitäkin, niin siinä meillä on jonkin verran vielä töitä edessä.
Kolmannesta erästä muodostui hakkurien kaksinkamppailu, jonka loppuhetkillä kotijoukkue veti pidemmän korren. Marraskuisen harmaa tunnelma vaihtui astetta iloisempaan, ja kotijoukkueen mukana myös yleisö heräsi tukemaan omiaan vahvemmin.
– Kolmas erä oikeastaan tappoi meidät. Vastustaja suoritti hyvin viimeisissä pisteissä, ja me annoimme erävoiton heille virheiden ja helppojen pisteiden kautta, Tiikerien parhaana palkittu hakkuri Daniel Thiessen harmitteli.
Kolmannen erän loppupuuskat äityivät kunnon puhuriksi neljännessä erässä, ja seitsemän torjuntapistettä kerännyt kotijoukkue nappasi jopa ansaitusti täyden pistepotin.