Sanna Järvinen kehitti ensin opiskelijoiden työnhakua, nyt palkitun rekrytoijan käsittelyssä on sosiaali-alan työvoimapula

0
Sanna Järvinen on palkittu työstään Amisrekryn ja Maatilalle.fi-palvelun kehittäjänä. Nyt hän työskentelee sosiaalialan työvoimapulan parissa. Järvisen vinkit työnhakijalle kuultiin tiistain Rekryexpo-tapahtumassa Turun messukeskuksessa. Kuva: Juha Paju-Heikkilä.

Sanna Järvinen on rekrytoinnin ammattilainen, jolla on vinkki kaikille työtä hakeville: laita CV eli ansioluettelo kuntoon.

Syy on selvä, rekrytoija lukee ensimmäisenä usein hakijan ansioluettelon, ei välttämättä lainkaan itse hakemusta.

– Minä rekrytoijana luen ensimmäisenä hakijoiden CV:t. Rekrytoija ei välttämättä ehdi lukea lainkaan kaikkia hakemuksia, jos niitä on lukumääräisesti paljon.

Järvisellä on myös vinkki, mitä CV:ssä pitää olla nimen ja yhteystietojen lisäksi:

– CV:n pitää olla selkeä ja johdonmukainen, niin että ensimmäisenä löytyvät tiedot uusimmista töistä ja koulutuksesta.

TURKULAINEN Sanna Järvinen palkittiin kaksi vuotta siten rekrytointialan kehittäjänä. Taloushallinnon lehtorina Turun ammatti-instituutissa työskennellyt Järvinen oli sairaslomalla vuonna 2017, kun hän sai idean helpottaa ammattiin opiskelevien työllistymistä. Kahden opettajaystävänsä kanssa hän perusti Amisrekryn, joka auttaa myös työharjoittelupaikkojen ja oppisopimuspaikkojen löytämisessä. Korona-ajan hyväntekeväisyystyönä hän kehitti Maatilalle.fi-palveluksi, jossa maatilat ja työnhakijat kohtaisivat toisensa.

Järvisen yrityksen kautta on mahdollista ostaa myös yksityisopettajan palveluita tai rekrytointivalmentajan sparrausta.

– Meillä oli tilat, jotka olivat iltaisin ja viikonloppuisin tyhjinä. Tunsin opettajia, joten syntyi yksityisopettaja.fi-palvelu. Eniten kysytään tällä hetkellä matematiikan ja kielien opetusta.

JÄRVISEN oma hetki tarttua uuteen työhaasteeseen tuli eteen elokuussa. Hänet valittiin Mehiläisen sosiaalipalveluiden rekrytointipäälliköksi Turkuun.

– Rekrytointipäälliköiden töitä on harvoin Turussa tarjolla. Siksi päätin tarttua tilaisuuteen ja hypätä vielä täysin uuteen, kuvailee Järvinen.

Työsarkaa riittää, sillä alan työvoimapula ja rekrytointihaasteet ovat työpöydällä joka päivä.

VIDEOHAASTATTELUSSA Sanna Järvinen kertoo näkemyksiään sosiaali- ja terveyspalveluiden kovan työvoimapulan taltuttamiseen.

Jos video ei näy yllä, katso se tästä.