Sentään näkee ihmisiä – ja vielä Pukin ja Muorinkin päälle!

0
Alissa jutteli Joulupukille ja Joulumuorille reippaasti ja iloisesti.
Arja ja Johanna Lindqvist tulivat torille ihmisten pariin.

Loimaa/Kauppatori

– Ei ihmisiä näe, Arja ja Johanna Lindqvist sanoivat keskellä Loimaan Iloisen Joulunavauksen humua.

Tai siis joulunavauksessa sentään näkee – oikein torin täydeltä, ja siksi myös naiset olivat sinne tulleet. Korona-aikana ihmisiä ei tavannut, kun kokoontumista rajoitettiin ja ihmiset liikkuivat muutenkin vähemmän.

Joulunavaus sattui harvinaisesti sellaiselle päivälle, jolloin Johanna Lindqvistillä oli vapaata.

– Vuorotyö estää monesti tapahtumiin osallistumisen.

Joululle he toivovat molemmat Johannalle vapaita, jotta ainakin aattoa päästäisiin viettämään yhdessä.

Puuro on Loimaan Iloisen joulunavauksen kestosuosikki.

Joulutunnelmaan he aikovat virittäytyä joulun makujen avulla ja joululauluin.

Niitä valitaan soitettavaksi fiiliksen mukaan – siivousmusiikiksi on kuulemma ehdoton Janne Tulkin joululevy, Johanna Lindqvist suosittelee virnistäen.

Molemmat ihastelevat myös sitä, että lunta tuli edes vähän.

– Se tuo joulun tunnelmaa, Arja Lindqvist sanoo ja suosittelee kiertelemään eri puolilla kaupunkia katselemassa ihmisten laittamia ihania jouluvaloja – ne vasta joulun tunnelmaa tuovatkin.

Loimaan teatterin tontut lämmittivät Half Dozen Bandin kanssa joulunavauksen väkeä.

Kaupungin Loimaa-mitalin saivat Voice of Finland -kisan kakkoseksi sijoittunut Paavo Laapotti ja pitkään yrittäjänä toiminut sekä Loimaan Kauppa ja palvelut -yhdistystä ja Loimaan Seudun Yrittäjänaisia luotsannut Leena-Maija Pärssinen. Mitalilla palkittiin myös kuvanveistäjä Sakari Peltola, joka ihastutti laajalti ihmisiä kaupungintalossa kesällä näytteillä olleella kiviveistossarjakuvallaan

Saviseudun Samppioonin, Loimaan Yrittäjien urheilun kiertopalkinnon sai tänä vuonna koiravaljakkourheilussa erittäin hienosti pärjännyt Ripsa Järvi ja hänen Calla-koiransa. Ennustajaksi heittäytynyt joulunavausjuontaja Kari Honkaniemi arvasi, että ensi vuonna pari saa viedä pokaalin uudelleen kotiin, kun tulevista MM-kisoista on tuomisina tietenkin voitto.

Miljööpalkinto meni tänä vuonna Vihannonkulmalle ja sen uudistajalle Markku Mäkitalolle. Se ei ole ensimmäinen hänen saamansa tunnustus, sillä esimerkiksi vuonna 2009 hän sai Loimaan kaupungilta kaupunkikuvastipendin Torikulman elävöittämisestä ja uudistamisesta.

Kauppalan Kiitos -tunnustuksen sai puolestaan Lasse Laaksovirta , joka tunnetaan monen tapahtuman puuhamiehenä ja Loimaan Keilahallin yrittäjänä. Kiitos on tunnustus Loimaan elinvoimaisuuden ja kaupan ja palveluiden kehittämisestä.

– Hyvin meillä Loimaalla menee, antaa mennä vaan, hän rohkaisi kaikkia muita kiitossanoissaan.