AU nappasi liigahistoriansa isoimman voiton

0
Purppuralohikäärmeiden ykkösvitja sai tärkeitä onnistumisia. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat palasi Futsal-Liigassa reilun parin viikon ottelutauolta väkevästi. AU päihitti sunnuntaina Loimaan liikuntahallissa jyväskyläläisen Riemun maalein 5-1.

Kotijoukkue otti heti ottelun alusta homman haltuun isännän elkein. Tuomas Happonen ja ja Jani Luoma kolisuttelivat kumpikin ylärimaa heti alkuminuuteilla. Avausmaali näki päivänvalon 10. peliminuutilla, kun Ilari Mettälä juoni Happosen kanssa toimivan vapaapotkukuvion. Mettälä pääsi ampumaan suoraan Happosen tiputuksesta vastapalloon, ja Umbro suuntasi komeasti takakulmaan.

Alastarolla oli siinä mielessä epätyypillinen peli, että joukkue käytännössä ratkaisi pelin vahvalla erikoistilannepelaamisella. Tuomas Happonen osui nimittäin vielä kahdesti ensimmäisen vartin aikana kulmapotkuista. Toisen hän sijoitti komeasti takakulmaan ja jälkimmäisen ohjasi ulkosyrjällään maalinedustan ruuhkassa.

Kapteenin maalien välissä nähtiin AU:n puolustuspäässä yksi iso tapahtuma, kun Riemu sai rangaistuspotkun kuudesta metristä. Purppuralohikäärmeiden maalilla ollut Henri Saarinen vei Riemu-pelaaja Joonas Madetojasta pidemmän korren ja torjui tämän kovan laukauksen. Torjunta oli todella tärkeä. Tauolle siirryttiin AU:n 3-0 -johdossa.

Riemu kavensi pelin toisen jakson 5. peliminuutilla, kun jatkuvasti laukonut Madetoja viimein onnistui. Vierailijat saivat tässä kohtaa luotua hieman painetta AU:n päähän ja tunnelma liikuntahallilla oli jokseenkin jännittynyt. Tilanne rauhottui, kun peli kääntyi viimeiselle kympille, sillä ottelun ensimmäisen vaihtonsa pelannut Azad Ebrahimi ampui uransa ensimmäisen iigamaalin. Azad näytti tuuletuksellaan kotiyleisölle, mitä tuo maali merkitsi hänelle. Tämän jälkeen mies palasi nöyrästi vaihtopenkille, kun päivän työ oli tehty.

Vierasjoukkue haki kavennusosumia pitkällä kirillä, pelaamalla maali tyhjänä. Ylivoima ei tuottanut tulosta, vaikka pariin otteeseen maalin syntyminen kävi todella lähellä. AU kesti paineen, ja Jani Luoma pääsi puttaamaan ottelun loppulukemat tyhjään maaliin pelin viimeisellä minuutilla.

Voitto oli AU:lle todella tärkeä, sillä se nousi sarjataulukossa pois kahden heikoimman joukkueen sijoilta kymmenenneksi ja pudotuspeliviivasta neljän pisteen päähän. Alastaro ei ole koskaan aiemmin voittanut liigapeliä yhtä selvillä lukemilla. Joukkueen parhaana palkittiin Tuomas Happonen, joka summasi parin vaikeamman pelin jälkeen tehot 2+1.

Päävalmentaja Sami Happonen summasi ottelutapahtumat.

– Iso hetki oli tietysti ”Hempan” torjuma rankkari. Ja kyllähän tämä peli erikoistilanteisiin ratkesi. Olimme niissä hyviä. Voitto oli tärkeä, lauantaisen Riemun Turku-vieraspelin jälkeen laskin, että mehän nostetaan tänään sijoituksia useammalla. Mutta voittamista pitää jatkaa, matka pohjalle on nopea edelleen. Hemppa oli varma maalissa, ja oli hyvä, että Tumppi sai onnistumisia. Ennen ottelua tuli sanottua, että prässiin pitää pystyä vastaamaan ja riittävän hyvin siinä onnistuttiin, valmentaja kommentoi.