Futsal-Liigan kärkijoukkue jyräsi Alastaron

0
Varakapteeni Aleksi Pekonen on valmennusjohdon luottomies. (Arkistokuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat mittasi Futsal-Liigassa tasoaan sarjan kärkijoukkue Akaa Futsalin vieraana lauantaina. Todettakoon, että vielä riittää töitä, jotta liigan suurinta mestarisuosikkia pystytään haastamaan. Akaa nappasi kolme sarjapistettä maalein 8-1.

Lukemat olivat silti rahtusen nätimmät kuin viime kauden kohtaamisissa, joissa nimivahva vastustaja takoi kummassakin 11 osumaa. Akaan runko koostuu viidestä Suomen A-maajoukkuepelaajasta, kolmesta taitavasta ulkomaalaisvahvistuksesta sekä muutamasta muusta rutinoituneesta liigapelaajasta. Akaa takoi takoi viikonlopun näytöksessään neljä maalia kymmeneen minuuttiin, ja peli oli käytännössä ohi. Puoliajalle mentäessä tilanne oli murheellinen 6-0.

Toinen jakso oli AU:n kannalta inhimillisempi ja kotijoukkueen maalitahti odotetusti rauhottui. Alastaron ottelun ainokaisen iski Ilari Mettälä terävällä alakulmalaukauksella. Purppuralohikäärmeet oli liikenteessä rahtusen siipirikkoisella miehistöllä. Kapteeni Tuomas Happonen oli vain seitsemän minuutin pelikunnossa flunssan jälkimainingeissa ja ottelun lopussa Teemu Virtanen vedettiin peluutuksesta sivuun varmuuden vuoksi, ettei hänen varoitustilinsä täyty keskiviikon tärkeään Mad Max -otteluun. Virtasella on tilastoissa kolme keltaista korttia, ja Futsal-Liigassa lankeaa pelikieltoa neljännestä. Tuota neljättä korttia Virtasen täytyisi vältellä nyt muutama seuraava ottelu, kun AU kohtaa pääkilpailijoitaan.

Se oli tietysti hienoa, että AU:n nuoriso-osasto sai hyvin peliaikaa Suomen todellista huippujoukkuetta vastaan. Eelis Muurinen paikkasi Happosta ykköskentässä ja Aake Alisaari kellotti AU-pelaajista ottelun kolmanneksi isoimman peliajan kakkosvitjassa. Purppuralohikäärmeiden keski-ikä oli ottelussa 22,75 vuotta, mikä on eittämättä nuoren ryhmän merkki pääsarjatasolla.

Joukkueen varakapteeni Aleksi Pekonen summasi lauantain ottelun annin.

– Sarjan huippujoukkueita vastaan korostuu entisestään se, että palloa ei saa menettää väärässä paikassa. Eli jäin kaipaamaan huolellisuutta. Myös erikoistilannepuolustaminen oli meiltä huonoa ja sen suhteen odotukset oli paljon korkeammalla. Kyllä tässä kohtaa kautta voi todeta, että Akaa on ollut kaikista vakuuttavin vastustaja. Heillä on todella laadukas porukka, Pekonen arvioi.
Pekonen antoi näkemyksensä, missä AU oli Akaata eniten jäljessä.
– Ehkä eniten siinä, että Akaa pystyi pitämään pallosta paljon paremmin huolta kuin me ja heidän pallonhallinta päättyi harvoin siihen, että oltaisiin saatu pallo riistettyä. Me taas menetettiin pallo usein vaarallisissa paikoissa, joista vastustaja kiitettävällä prosentilla rankaisi.
Kakkoskentän pohjaroolissa totutusti nähtävän Pekosen näkemystä tukevat myös tilastot. Akaa sai ottelussa pidettyä InStatin tilastojen mukaan 21 kappaletta yli 20 sekunnin pallonhallintajaksoja. AU pystyi vastaavaan vain kymmenen kertaa. Toki Alastaron pelityyli oli jo lähtökohtaisesti vastustajaansa suoraviivaisempi, mutta liian usein pallonhallintajaksot jäivät vain muutaman syötön syöttöketjuihin.
Keskiviikkona Loimaan liikuntahallilla jytisee klo 19:30 alkaen.
– Tämä tappio unohdettiin hyvin nopeasti. Varmasti vain lisäsi taistelutahtoa ja näyttämisen halua keskiviikkona. Joukkueessa kaikilla on tiedossa keskiviikon pelin tärkeys ja innolla odotetaan, että päästään taas Loimaan liikuntahallin kotiparketille pelaamaan, Pekonen päättää.