Hurrikaani kotivoitolla joululomalle

0

Hurrikaani Loimaa–KyKy-Betset 3–1 (25–13, 17–25, 25–17, 25–15).

Kaksi alavireistä joukkuetta kamppaili liigapisteistä Loimaalla keskiviikkona ennen joululomalle lähtöä. Kotijoukkue Hurrikaani lähti otteluun neljän ja vierasjoukkue KyKy-Betset kolmen pelin tappioputkessa. Kumpikin joukkue halusi katkaista tappioputken ja päästä lomalle voitto taskussa.
Kotijoukkueen kannalta lähtökohdat eivät olleet kovinkaan helpot, sillä ykköshakkuri Kristers Dardzans oli sivussa nilkkavamman takia ja hakkurin tontille päävalmentaja Jussi Heino laittoi Aleksi Muukkosen.
Vieraat esittelivät uuden passarin, Mauri Kurpan, joka tosin oli isäntäjoukkueelle tutumpi kuin kyyjärveläisille. Kurppa on loimaalaisen lentopallokoulun kasvatti ja läpikäynyt kaikki Jankko-lentopallon ikäluokat.
Ottelu ratkesi periaatteessa syöttöruudussa ja siinä, että kotijoukkue teki huomattavasti vähemmän virheitä. Kun Muukkonen onnistui lähes täydellisesti hakkurin tontilla ja muu joukkue suoriutui paineista huolimatta hyvin, kyyjärveläiset eivät löytäneet lääkkeitä isäntien pysäyttämiseksi. Kaikkiaan neljä pelaajaa pääsi vähintään kymmeneen pisteeseen, ja tällä kertaa toiseksi korkeimman pistemäärän saldosi Nooa Marttila (15 pist.).
– Hyvä peli meiltä, toista erää lukuun ottamatta, Muukkonen myönsi.
Kotijoukkue onnistui myös pysäyttämään KyKy-Betsetin pelätyimmän täsmäaseen, Aivars Petrusevicsin. Latvialainen sai loimaalaisyleisöltä isot aplodit ennen peliä. Hän pelasi kaudet 2011–2015 Hurrikaanin paidassa voittaen tuona aikana Hurrikaanin kanssa kolme SM-hopeaa ja yhden pronssimitalin. Paluu vanhaan kotihalliin ei sujunut Petrusevicsin toiveiden mukaisesti, sillä Hurrikaani pommitti hänet aloitussyötöllä pois mukavuusalueelta.
– Toisessa erässä syöttö ja torjuntapeli toimivat hyvin. Muuten Hurrikaani pelasi niin hyvin, ettei meillä ollut mahdollisuuksia, KyKy-Betsetin päävalmentaja Eduard Venski myönsi. Venski myönsi, että yhteispeli uuden passarin kanssa ottaa aikansa mutta viitteitä paremmasta on olemassa.
Hurrikaanille kotivoitto oli ennen kaikkea itseluottamuksen kannalta tärkeä. Nyt joukkue pääsee rauhallisin mielin lyhyelle joululomalle, ja joulukuinen tappioputki on katkaistu. Rauhallisuutta joukkueen pelaajatilanteeseen antaa se, että Muukkonen (18 pist. 4 ässää) pystyy korvaamaan Dardzansin hakkurin roolissa.
Kovin pitkää joululomaa ei ole luvassa, sillä joukkue palaa harjoituksiin 28.12. ja pelaa seuraavan kerran 4.1. Kokkolassa.

Valtteri Arra