Hurrikaanille vierastappio Kupittaalla

0

TUTO Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-2 (29-27,18-25,18-25,26-24,15-12)

 

Hurrikaani- Loimaan viiden ottelun voittoputken jälkeen tahti on muuttunut mollivoittoiseksi. Keskiviikkona joukkue koki toisen perättäisen vierastappion, tällä kertaa TUTO Volleyn vieraana. Viime lauantaina Hurrikaani hävisi vieraspelin jumbojoukkue Kyyjärvelle viiden erän jälkeen, nyt vuorossa oli tappio sarjan toiseksi viimeiselle, niin ikään viiden erän jälkeen. Tällä kertaa voitto oli vahvasti tulossa loimaalaisille, sillä Hurrikaani johti neljättä erää jo 24-20, ja sillä oli peräti neljä ottelupalloa. Yksikään näistä ottelupalloista ei tuottanut tulosta, vaan kotijoukkue nousi ensin rinnalle, ja sen jälkeen ohi. Kun nuori Hurrikaanijoukkue jäi murehtimaan neljännen erän sulamista ja varman voiton karkaamista, kuittasi kotijoukkue viidennen erän itselleen ansaitusti. – Me riisuttiin alussa vastustaja aseista omalla pelillämme. Syöttö oli vahvaa, ja pääsimme torjunnalla hyvin kiinni, Jussi Heino summasi. Mies lisäsi vielä, että toisen, kolmannen ja neljännen erän pelaaminen oli yhtä palloa lukuun ottamatta hyvää. Mutta, se yksi heikosta pelattu pallo tiesi sitä, että ottelu venyi viiteen erään.

Hurrikaani aloitti Kupittaalla terävästi. Se nappasi heti kuskin paikan ja kotijoukkue sortui omiin virheisiin. TUTO syötti peräti kahdeksan syöttövirhettä ensimmäiseen erään ja tarjosi voittoa vieraille. Lopussa Hurrikaanin ei onnistunut puristaa erävoittoon tarvittavia pisteitä, vaan turkulaiset nousivat ensin 18-18- tilanteessa rinnalle, ja menivät hetkeä myöhemmin ensimmäistä kertaa erässä johtoon. Ja tämän johtopaikan se piti erän loppuun saakka. – Hiukan sama tilanne kuin edellisessä pelissä Kyyjärvellä. Hallittiin avauserää, mutta ei saatu sitä tapettua, Heino puhisi.

Toinen ja kolmas erä oli täydellistä Hurrikaanin hallintaa. Syöttöpeli piti TUTOn hyökkäämisen yksipuoleisena, ja Mikko Suomalaisen (8torjuntaa) johdolla Hurrikaani onnistui verkolla torjumaan ja puolustamaan tehokkaasti. Neljännestä erästä muodostui lopulta ottelun ratkaisu. Tämäkin erä meni vahvasti loimaalaisten merkeissä, mutta ottelupallotilanteessa 24-20 Hurrikaanin hyökkäyspeli suli täysin, eikä vahvasti pelannut Kristers Dardzanskaan onnistunut ratkaisevan pisteen tekemisessä, vaan isännät tulivat neljän pisteen takamatkalta rinnalle ja ohi. Uskomattoman nousun jälkeen kotijoukkue sai hengen päälle, ja oli viidennessä erässä pelirohkeampi, hiukan onnekkaampi, mutta ennen kaikkea huolellisempi. Tyyli, millä vierastappio tuli, oli äärettömän katkera. – Ottaa aikansa, että tämän pelin saa pureskeltua, Heino myönsi.

Suomalaisen lisäksi Miika Haapaniemi onnistui jälleen erinomaisesti, tehden 14 pistettä ja napaten neljä torjuntaa. Dardzans nakutti jälleen kelvolliset lukemat (24pist.), mutta neljännen erän lopun ratkaisut himmentävät hiukan miehen keskiviikko- illan arvosanaa.

Kovin pitkään Hurrikaani ei ehdi murehtia tappiota, sillä lauantaina Loimaalle saapuu Valepa. Lauantain otteluun loimaalaiset lähtevät kahden ottelun tappioputkessa. Se on nyt peräkkäin hävinnyt sarjan kahdelle hännänhuipulle, Kyyjärvelle ja TUTOlle. Ja neljä edellistä ottelun on edennyt viidenteen erään saakka. Lauantaina joukkueelle ei riitä rutiinisuoritus, vaan sen tarvitsee pelata kauden parasta lentopalloa, jos se haluaa pisteiden jäävän Loimaalle.

Valtteri Arra